Lista lui Schindler

Lista lui Schindler

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBen Kingsley, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Steven Spielberg, Steven Zaillian, Thomas Keneally
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1204

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Schindler's List
An: 1993
Durata: 195 minute
Regia: Steven Spielberg, Steven Spielberg
Scris de: Thomas Keneally, Steven Zaillian
Actori: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley
Gen: Biografie, Drama, Istoric

Schindler's List este construit sub forma un film biografic despre Oskar Schindler, un afacerist german care a salvat vietile a mai bine de o mie de evrei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Schindler (Liam Neeson), om de afaceri din Moravia si membru al Partidului Nazist, cumpara in Cracovia o fabrica pentru productia de vesela pentru armata. Isi ia alaturi oamenii de care are cea mai mare nevoie: membrii comunitatii evreiesti locale de afaceri, evreii infiltrati pe piata neagra din ghetou si pe Itzhak Stern (Ben Kingsley), evreu contabil de meserie, cel care practic ii conduce afacerile din umbra.

Schindler angajeaza evrei polonezi din cauza costurilor reduse si se bucura de statutul de afacerist bogat pe care il castiga imediat. Se bucura de sprijinul si protectia SS-ului, avand grija sa-i mituiasca pe toti cei care i-ar putea cauza probleme. Il tine aproape si pe Locotenentul Amon Goth (Ralph Fiennes), trimis la Cracovia pentru supravegherea constructiei lagarului de concentrare.

Desi initial hotaraste sa plece din Crakovia cu averea pe care a adunat-o intr-un timp atat de scurt, Schindler se razgandeste si decide sa-si foloseasca si ultimul banut pentru a salva viata muncitorilor sai evrei.