Lucruri pe care să le eviți dacă ai un ten acneic

Detalii

CategoriiInfrumusetare
Taguriten
Ultima actualizareVineri 14 iulie 2023
Vizualizari232

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acneea poate fi o problemă persistentă și deranjantă dar, cu ajutorul câtorva schimbări ale obiceiurilor zilnice, poți face față mai ușor simptomelor. Pielea grasă, cu tendință acneică, are anumite nevoi speciale și necesită o îngrijire atentă. Va trebui să te asiguri că alegi doar produsele potrivite și că adopți o rutină adaptată. Iată care sunt câteva dintre lucrurile ce trebuie evitate în cazul acestui tip de ten.

Stoarcerea coșurilor


Deși probabil vei fi tentat să faci acest lucru, este absolut esențial să stai departe de coșuri și să nu le storci. Acest lucru nu va ajuta la vindecarea lor mai rapidă, ba chiar vei crește riscul de a te confrunta cu noi leziuni acneice. Atunci când storci un coș, nu faci decât să sporești inflamația și riști să ai de-a face cu o cicatrice odată ce are loc vindecarea. În plus, bacteriile se vor răspândi, așa că pot să se formeze noi coșuri.

Produsele cosmetice grase


Utilizarea unor produse care nu sunt dedicate tipului tău de ten poate să fie cu adevărat nocivă. Dacă alegi niște produse prea grase sau care conțin ingrediente precum uleiul, riști să încarci și mai tare tenul acneic, care este deja uleios. Astfel, porii vor fi astupați, iar acest lucru va favoriza apariția acneei. De aceea, este recomandat să alegi produse non-comedogenice, destinate acestui tip de ten, care lasă pielea să respire. Vorbim nu doar despre produsele de îngrijire propriu-zise, ci și despre machiaj. Îți recomandăm gala Effaclar - produse pentru ten acneic, care sunt destinate atât îngrijirii de zi cu zi, cât și corectării semnelor acneice.

Neglijarea unor etape de îngrijire a pielii


Este absolut obligatoriu să respecți zilnic anumiți pași de îngrijire a pielii, pentru ca aceasta să se poată menține sănătoasă și cu un aspect plăcut. Prima etapă este cea a curățării, ce trebuie realizată de două ori pe zi, dimineața și seara. Astfel, îndepărtezi excesul de sebum acumulat peste zi și peste noapte, precum și impuritățile, lăsând tenul purificat. Atenție, însă, acneea nu este o problemă de igienă. Curățarea excesivă poate fi dăunătoare și poate irita pielea, așa că nu trebuie să o realizezi mai mult de două ori pe zi.

Următoarea etapă obligatorie este hidratarea. Chiar dacă ai tenul gras, nu înseamnă că acesta este hidratat și că nu mai are nevoie de produse speciale. Așadar, nu ar trebui să neglijezi hidratarea tenului de două ori pe zi. Protecția solară este cea de-a treia etapă obligatorie, absolut esențială pentru sănătatea pielii. Radiațiile UV sporesc inflamația pielii, așa că pot agrava simptomele acneei, de aceea nu va trebui să sari peste această rutină zilnică, indiferent de vreme și anotimp.

Alimentele bogate în zahăr


Deși nu este o regulă că alimentația influențează în mod direct simptomele acneei, poate exista o legătură. Alimentele care conțin mult zahăr sau acei carbohidrați nesănătoși duc la o creștere a glicemiei, care sporește și producția de insulină din corp. Acest hormon poate fi asociat și cu o sporire a producției de sebum, care poate la rândul său să ducă la apariția acneei. Așadar, este recomandat să consumi cât mai puține dulciuri, băuturi carbogazoase, pâine albă, paste sau orez alb.

Stresul


Stresul este și el un factor important în apariția acneei. Acesta duce la creșterea nivelului de cortizol în organism, un hormon care poate stimula activitatea glandelor sebacee și poate duce la o creștere a secreției de sebum. Încearcă să identifici factorii principali de stres din viața ta și caută metode să îi gestionezi. Poți apela la sport, plimbări, citit și orice activitate relaxantă sau care îți face plăcere.

Pentru a ține mai ușor sub control simptomele acneei și a favoriza vindecarea leziunilor existente, adoptă o îngrijire specială și ține cont de alte câteva sfaturi. Află totul despre pielea cu tendință acneică și alege produse care i se potrivesc, cu efect corector și calmant.