Lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand vrei o centrala pe lemne

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricentrala termica
Ultima actualizareLuni 25 martie 2019
Vizualizari1412

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centralele pe lemne reprezinta o alternativa foarte la indemana pentru persoanele care nu au posibilitatea racordarii la o retea de gaze. Cu toate acestea, observam tot mai des persoane care aleg sa foloseasca un sistem de incalzire cu ajutorul combustibilului solid cu toate ca exista conditiile necesare si pentru folosirea unei centrale pe gaz. Drept urmare, putem spune ca aceste centrale termice pe lemne reprezinta o varianta demna de luat in calcul atunci cand iti cauti un mod de incalzire avantajos.

Care sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi sistemul de incalzire pentru casa ta? Ei bine, cu siguranta sunt multi factori care nu ar trebui ignorati. Cu toate acestea, printre cele mai importante aspecte sunt cu siguranta consumul si eficienta. Cu totii ne dorim sa ne incalzim casa cu costuri cat mai putine, doar ca nu reusim mereu acest lucru. Sistemul de incalzire trebuie sa ne ofere o mana de ajutor in acest sens. Mai exact, ar trebui sa fie cat mai econom si totodata sa aiba un randament bun cu o cantitate de combustibil redusa. Ei bine, acesta este avantajul principal al centralelor pe lemne.

Iar daca acest mod de incalzire reprezinta prima varianta de pe lista ta, atunci cu siguranta ar trebui sa ai in vedere urmatoarele detalii:

Camera centralei termice


Probabil ca stii deja ca ai nevoie de o camera separata pentru centrala termica pe lemne. Aceasta ar trebui sa indeplineasca niste cerinte pe care nu trebuie sa le ignori:

Camera centralei ar trebui sa fie ridicata din caramida, BCA sau din orice alt material neinflamabil. Astfel, riscurile unui incendiu sunt reduse considerabil. In ceea ce priveste dimensiunile camerei pentru centrala, aceasta ar trebui sa fie suficient de mare incat sa poata fi instalata centrala alaturi de restul accesoriilor. Sfatul nostru este ca aceasta camera a centralei sa nu fie lipita de casa ci mai degraba sa se afle putin mai departe. Alege sa montezi o usa metalica cu deschidere in exterior iar geamul ar trebui sa fie unul obisnuit si nu din termopan.

Detalii despre cosul de fum

Nu numai centrala este importanta ci si accesoriile acesteia. Degeaba iti achizitionezi o centrala pe lemne foarte performanta, daca nu respecti indicatiile in legatura cu restul sistemului. Iar cosul de fum reprezinta o componenta foarte importanta pe care ar trebui sa o alegi si sa o instalezi ca atare. Un cos de fum prost instalat, sau de proasta calitate, poate influenta considerabil randamentul centralei. Iata deci care sunt detaliile pe care ar trebui sa le cunosti despre cosul de fum al unei centrale pe lemne:

Care este rolul cosului de fum al unei centrale pe lemne? Acesta se face responsabil de evacuarea gazelor obtinute prin arderea lemnului. Drept urmare, un cos de fum trebuie numaidecat sa ofere la randul sau o mana de ajutor pentru a obtine o ardere cat mai eficienta. Specialistii de la centrale-lemne-liepsnele.ro recomanda alegerea unui cos de fum dintr-un material calitativ, precum este inoxul sau ceramica. De asemenea, izolarea cosului de fum ar trebui sa fie cat mai bine realizata. In ceea ce priveste dimensiunile cosului de fum, acestea se vor stabili impreuna cu un instalator profesionist in functie de dimensiunile casei.

Siguranta pe care o inspira centrala pe lemne aleasa

Centrala pe lemne pe care ti-o cumperi ar trebui sa fie dotata cu mai multe echipamente de siguranta astfel incat sa te poti bucura de confort in conditii de siguranta deplina. Mai exact, ar trebui sa existe in primul rand supape pentru suprapresiune. Un vas de expansiune, o pompa de circulatie sau chiar un ventil de descarcare la supra-temperatura se pot dovedi a fi si ele foarte importante. De asemenea, centralele pe lemne trebuie conectate la o sursa de electricitate iar in acest sens ar trebui sa ai la dispozitie si o varianta de rezerva. Se intampla sa existe intreruperi de curent iar in acest sens ar trebui sa iei masuri. Mai exact, un generator sau chiar un UPS se pot dovedi a fi salvatoare in zilele in care reteaua de electricitate prezinta slabiciuni.

Acestea sunt asadar cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le cunosti inainte de a-ti achizitiona o centrala pe lemne. Intra pe centrale-lemne-liepsnele.ro si cu siguranta vei gasi un model care sa se potriveasca perfect nevoilor tale!