La ce trebuie sa fii atent cand instalezi un aer conditionat multisplit?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAparate aer conditionat, montaj aparate aer conditionat
Ultima actualizareLuni 7 iunie 2021
Vizualizari163

Voteaza & Distribuie

Descriere

Modul in care functioneaza un aparat de aer conditionat multisplit poate fi influentat enorm de calitatea instalarii acestuia. Produsele din aceeasi categorie se livreaza intr-un set alcatuit dintr-o unitate externa si doua sau mai multe unitati interne. Fiecare bucata prezinta un condensator, avand modul de functionare aproape silentios. Daca alegi insa un loc de montaj gresit sau nu realizezi procesul corespunzator, sunt sanse mari sa apara defecte pe termen lung. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Care este cea mai buna zona de instalare?

Pozitionarea dispozitivului trebuie realizata departe de persoanele din incapere. In felul acesta, curentii de aer nu mai pot ajunge perpendicular cu corpul sau cu capul si nu mai deranjeaza. Ignorarea detaliilor minore iti pune insa in pericol sanatatea. Nu este recomandata nici instalarea unui aparat de aer conditionat multisplit pe hol, deoarece camerele nu mai sunt incalzite in mod corespunzator. In plus, ciclurile de pornire-oprire repetate foarte des reduc considerabil durata de viata a produsului.

Asadar, atunci cand se realizeaza montajul, te poti consulta cu un tehnician pentru a te asigura ca exista un flux de circulatie cat mai uniform. Admisia se face prin partea superioara, iar fixarea unitatii se realizeaza la minimum 8-10 cm fata de tavan. Totusi, uneori este recomandata o distanta de pana la 30 cm.

Cum se monteaza unitatea interna?

Unitatea interna este montata intr-o pozitie in care traseul frigorific pana la unitatea externa nu depaseste 15 m. Lumgimea minima este de 1,50m, iar surplusul se face colac. Analizeaza cu atentie peretii, deoarece acestia mentin aparatul de aer conditionat multisplit atunci cand vibreaza. Un alt criteriu pe care sa-l verifici este accesul la unitate. Mentenanta nu este o sarcina usoara, astfel incat ar fi bine sa nu ingreunezi lucrurile din cauza pozitionarii.

Cum se monteaza unitatea externa?

Cu cat exista mai multa distanta intre unitatea externa si peretele interior, cu atat circulatia aerului se realizeaza mai lejer si condensatorul se raceste mai eficient. Diferenta de inaltime intre racordul tubului de freon ar fi bine sa ramana insa mai mica de 5m. Gaurirea peretului exterior nu trebuie sa afecteze structura de rezistenta a imobilului sau grinzile. In cazul in care nu este disponibil suficient spatiu pentru o panta, foloseste o pompa de condens. Daca-ti doresti un randament cat mai bun, evita pozitionarea directa catre razele soarelui. Unele unitati de aer conditionat multisplit nu functioneaza bine intr-un mediu in care exista o umiditate crescuta sau echipamente electrice de inalta frecventa. Citeste cu atentie descrierea si vei sti ce ai de facut in aceste situatii.

Care este capacitatea recomandata la suprafata spatiului?

Indiferent cat de bine se realizeaza montajul, suprafata este cea care indica o capacitate optima a instalatiei. Masurile se efectueaza in BTU, iar valoarea se calculeaza pe ora. Incaperile care au intre 20 si 25 de metri patrati pot functiona cu ajutorul unui aparat de aer conditionat care sa aiba puterea de 9.000 BTU.

Aparatele de 12.000 BTU sunt utile pentru suprafetele de 30 de metri patrati, iar cele de 18.000 pentru locuintele cu pana la 50 de metri. Poti achizitiona un aparat cu puterea de pana la 24.000 BTU, pentru o incapere de 60-70 de metri patrati. Alege un magazin online pentru o gama variata de aparate de aer conditionat multisplit de la branduri de renume!