Amplasarea corecta a aparatului de aer conditionat in apartament

Amplasarea corecta a aparatului de aer conditionat in apartament

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAparate aer conditionat, montaj aparate aer conditionat
Ultima actualizareLuni 1 iulie 2019
Vizualizari1365

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca luata mai tarziu, avand in vedere ca a trecut deja mai bine de jumatate din vara calendaristica, zilele toride te-au convis pana la urma ca nu mai poti face fata fara un aparat de aer conditionat acasa. Diferenta o sesizezi cel mai bine atunci cand te intorci de la serviciu, unde beneficiezi de o climatizare menita sa-ti dea confortul dorit si capacitatea de a te concentra pe responsabilitatile de la locul de munca, iar acasa te izbeste un val insuportabil de caldura, exact ce nu-ti doresti dupa o zi incarcata. Asa ca, dupa ce ai tot amanat din diferite motive sau pur si simplu ai crezut pana la un moment dat ca vei depasi si vara aceasta fara aer conditionat in propria locuinta, a venit timpul sa iti reevaluezi prioritatile si sa iti faci timp pentru achizitionarea acestui aparat menit sa-ti ofere confortul si racoarea mult dorita.

Odata depasita etapa alegerii aparatului de aer conditionat potrivit pentru apartamentul tau, montarea si instalarea acestuia sunt esentiale pentru buna lui functionare si pentru obtinerea randamentului asteptat. Pentru ca, in multe cazuri, de defectarea acestui aparat sunt responsabile atat instalarea, cat si alegerea locului din casa in care va fi montat. Astfel, impreuna cu specialistul care va face aceste operatiuni, stabileste locul unde vei amplasa atat unitatea interioara, cat si cea exterioara, tinand cont de o serie de reguli care vor determina functionarea eficienta a aerului conditionat.

O alegere gresita, dar pentru care opteaza multi, este pozitionarea pe holul apartamentului a unitatii interioare. Nu se recomanda aceasta varianta, pentru ca obtinerea de racoare suficienta pentru toate camerele se va realiza cu dificultate, consum mare de curent, aparatul se va opri frecvent, nemaivorbind de faptul ca va trebui sa lasi permanent toate usile deschise, situatie care poate determina raceli, dureri de cap si diverse afectiuni respiratorii. Este bine sa montezi aparatul de aer conditionat fie in cea mai calduroasa camera din apartament, fie in living, daca acolo petreci cel mai mult timp si evita camera copiilor cu varste mici.

De asemenea, la instalare trebuie tinut cont si de inaltime, pentru obtinerea unui flux de aer uniform. Inaltimea optima la care trebuie instalat aparatul este la o distanta cuprinsa intre 10 si 30 centimetri de tavan. Este recomandat ca aparatul sa nu „bata” direct catre canapea sau pat, pentru a nu provoca celor din casa disconfort, raceli si alergii. Totodata, pentru obtinerea unui ambient racoros si placut, cel mai bine este sa lasati sa functioneze aparatul mai ales cand sunteti plecati, pentru ca la intoarcere sa beneficiati de tot confortul dorit, fara costuri mari.

https://superklima.ro