Jocuri de societate, mai joaca lumea?

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7551

Voteaza & Distribuie

Descriere

De cand n-ati mai jucat un joc de societate? Nu-i asa ca ati abandonat acest tip de distractie in favoarea jocurilor pe calculator, sau de ce nu pentru alte activitati specifice timpului liber?

Jocurile de societate ofera o alternativa ieftina si distractiva pentru a petrece o seara de vineri sau oricare alta seara in compania prietenilor. Strategia si concentrarea la reusita jocului va vor lua gandul de la preocuparile zilnice, de la grijile cu care va macinati si va vor elibera de stresul acumulat pe perioada zilei. In acelasi timp puteti petrece timpul cu prietenii dvs pe care ii vedeti din ce in ce mai rar.

Iata o lista de jocuri de societate si cateva indicatii despre fiecare.

Table – unul dintre cele mai populare jocuri, practicat atat de femei, cat si de barbati, din pacate restrictioneaza accesul mai multor jucatori, pentru ca doar doi adversari pot imparti „campul de lupta". Cu toate astea, puteti organiza un mic campionat, in functie de cate table aveti disponibile si cat de numerosi sunteti. (regulile jocului de table)

Remi – daca la table, jocul e restrictionat la 2 jucatori, remi e mai generos si accepta 4. Canasta sau pur si simplu suita plus terta, jocul e la fel de incitant pentru ca e guvernat de noroc. (regulile jocului de remi)

Monopoly – poate dura la nesfarsit si va dezvolta abilitatile de negociator, cumparator si vanzator. Cel mult 8 jucatori pot cumpara unitati imobiliare si apoi forma cartiere. Pot trece pe la inchisoare sau pot plati sume considerabile la banca pentru diverse taxe. (regulile jocului Monopoly)

Scrabble – la fel ca si la Remi, Scrabble-ul reduce accesul jucatorilor la 4. Cine iubeste cuvintele se poate distra formand cuvinte cu literele de pe tablita proprie si cu cele deja existente pe tabla. (regulile jocului Scrabble)

UNO – joc de carti asemamanator cu Septica Americana, dar cu mai multe reguli ciudate si cu mai multe carti. Pe principiul „Nu te supara frate" cartile se schimba intre jucatori, se „umfla" pana la 16 carti si se pot lua si pedepse la sfarsitul jocului daca nu spui UNO inaintea ultimei carti din mana. (regulile jocului UNO - putin mai jos)

Yahtzee – un joc de zaruri care se poate juca intr-un numar nelimitat de oameni. Are ca scop obtinerea anumitor combinatii prin datul cu zaruri. Zaruruile se arunca de cate 3 ori de cate un jucator si din fiecare tura se alege un anumit zar care infatiseaza numarul de care avem nevoie pentru a obtine combinatia pe care o dorim. Cine obtine cele mai multe puncte este castigator. (regulile jocului Yahtzee)

Pentru mai multe informatii si mai multe idei de jocuri, vizitati acest link pentru a va inspira.