Izolarea termica si acustica la casele ecologice

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAmenajari exterioare, amenajari interioare, constructii case
Ultima actualizareVineri 7 aprilie 2017
Vizualizari1074

Voteaza & Distribuie

Descriere

Izolarea termica si acustica

In bioconstructie se incearca reducerea la maxim a pierderilor de caldura si volumul galagiei. Se tine seama ca, cladirile sunt supuse la fluxuri de caldura care variaza in functie de anotimp: iarna caldura vine din interior spre exterior, iar in timpul verii caldura patrunde din exterior spre interior.

Orientarea cladirilor este decisiva cand este vorba de amortizarea fluxurilor de caldura. Pentru a minimaliza fluxurile de caldura se folosesc materiale izolante. In constructiile conventionale se foloseste: vata minerala, vata de sticla, spuma poliuretanica, polistiren, materiale care dau rezultatul dorit, dar sunt foarte contaminante si pot prejudicia sanatatea celor care lucreaza la fabricarea lor.

Materialele izolatoarea fabricate cu produse naturale sunt biocompatibile, mentin confortul termic si nu contamineaza mediul inconjurator.

Reducerea poluarii acustice

Incepand de la 80 decibeli nivelul de galagie poate provoca tulburari ale somnului, stres si alte dereglari in organism.

Transmiterea sunetului in cladiri se propaga prin pereti, tavane, ferestre, paravane si tevi. Pentru a putea diminua zgomotul intern si extern intr-o cladire trebuie sa izolam sau sa gasim care este sursa care il produce.
Puntile fonice ce se produc in locurile de unire dintre peretii si partitii, sol si tavan se pot evita daca se construiesc peste o baza flotanta rezistenta la socuri.

Sa gasim un izolant ecologic care sa fie atat termic, cat si acustic in acelasi timp, este fundamental pentru reducerea cheltuielilor si la obtinerea maximului de beneficii pentru sanatatea noastra si a mediului inconjurator.

Materiale izolante ecologice

Perlitul – se obtine din minerale care se extind la temperaturi foarte ridicate (aproximativ 900ºC), se vand in saci si au avantajul ca nu le ataca rozatoarele sau insectele.

Pluta – se obtine din scoarta de stejar, se macina si se extinde la temperaturi ridicate si se conglomereaza cu propria rasina.
Se vinde sub forma de placi de diferite grosimi, iar cel mai indicata este cea de 5 centimetri.

Talas – este un izolant foarte ieftin, dar trebuie sa ne gandim foarte bine inainte de al folosi, deoarece este foarte usor inflamabil, dar pentru a evita acest lucru se poate combina cu ghips.

Tencuiala de ghips si paie – este un bun izolant termic, dar nu acustic, nu il ataca rozatoarele, dar este afectat de umezeala.

Fibraggio – este un amestec de resturi rasinoase cu ghips si ciment. Se gaseste sub forma de placi, este un bun izolator termic, dar nu acustic.