Istoricul scandalurilor sexuale din presedintia SUA

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3579

Voteaza & Distribuie

Descriere

Scandalurile sexuale care au afectat presedintia Statelor Unite (asa numitele „Sexgate", o referinta la cazul Watergate), nu au inceput cu incidentul de la Casa Alba, avandu-i ca protagonisti pe presedintele Bill Clinton si stagiara Monica Lewinsky. Acest caz a fost doar puternic mediatizat, insa n-a fost primul.


Zvonuri despre „legaturi periculoase" la Casa Alba au insotit si primii ani de existenta ai republicii americane, incepand de la presedintele Thomas Jefferson si terminand cu candidati la presedintie, precum Herman Cain sau John Edwards. Drumul de la aspirant in Congresul SUA si pana in Biroul Oval este unul extrem de dificil de parcurs, iar adversarii si presa ii pun sub lupa pe candidati, incercand sa descopere „scheletele" din debaraua lor, momentele intunecate din trecutul acestora.


Cand publicul afla de incidente cu conotatii sexuale, candidatii, dar si presedintii in exercitiu, suporta consecinte din cele mai grave si neplacute. Oricine la Washington iti poate spune ca viata la Casa Alba este departe de a fi imaculata si ca au existat foarte multe cazuri cand candidatii la presedintie au incercat sa cucereasca functia cea mai inalta in stat deja patati.


Candidatul la presedintie Wilbur Mills a fost un presedinte influent de comisii din Camera Reprezentantilor timp de 18 ani (intre anii 1957-1975). Functia sa l-a adus intr-o pozitie dominanta in Camera Reprezentantilor. In 1974, politia a oprit un automobil care se deplasa pe o sosea dintr-un parc national avand farurile stinse. Politistii l-au gasit pe Mills la volan, mort de beat, alaturi de Annabelle Battistella, o strippera din Argentina. Acuzat de conducere in stare de ebrietate si solicitarea serviciilor unei prostituate, Wilbur Mills, candidat la presedintia SUA, si-a dat demisia din Camera Reprezentantilor, parasind, defintiv, politica.
Wilbur Mills si Anabelle Battistella


Candidatul la presedintie Wilbur Mills si prostituata Anabelle Battistella
Candidatul la presedintie Gary Hart a fost nominalizat in cursa prezidentiala din 1988 de catre partidul democrat. La cateva saptamani dupa aceea, Hart s-a apucat sa provoace mass-media, declarand pentru New York Times ca oricine ajungea la presedintie, va gasi o ocupatie „plicticoasa" si ca el, ca si candidat, nu are nimic de ascuns. Si totusi, ziaristii au descoperit ca top modelul Donna Rice plecase, cu o seara inainte, din resedinta din Washington a lui Rice, om insurat. Peste doua zile, Miami Herald a primit un pont: Gary Hart se afla pe un iaht impreuna cu o femeie care nu era sotia sa. Era Donna Rice. Ironia sortii face ca iahtul sa fi avut numele de Monkey Business (activitate dubioasa, ilegala sau zadarnica). Hart a parasit cursa prezidentiala si politica.
Gary Hart si Donna Rice


Candidatul la presedintie Gary Hart si top modelul Donna Rice
Presedintele Thomas Jefferson a fost unul dintre autorii Declaratiei de Independenta, cel de-al treilea presedinte al Statelor Unite, unul dintre cei mai importanti artizani ai democratiei americane. Jefferson locuia in casa lui din Monticello, la sud-vest de Washington, avand sclavi negri pentru ingrijirea resedintei si proprietatii sale. Istoricii americani afirma ca Thomas Jefferson a avut legaturi mai mult decat apropiate cu o sclava, Sally Hemmings, cu care a facut mai multi copii. Primul cand fata avea doar 17 ani. Cand a izbucnit scandalul, Thomas Jefferson isi incepuse mandatul cu doar un an in urma. A pastrat tacerea totala asupra acestui „sexgate", insa a decretat ca lui Sally i se permite sa traiasca impreuna cu copiii sai, cu toate ca, oficial, nu fusese eliberata. Se crede ca Jefferson a avut sase copii cu ea.
presupusii copii ai lui Thomas Jefferson


presupusii copii ai lui Thomas Jefferson si Sally Hemmings
Bill Clinton se face vinovat de cel mai mare scandal cu tenta sexuala de la Casa Alba, odata ce legatura sa cu Monica Lewinsyk, o stagiara, a explodat public. Bill Clinton era cat pe ce sa fie destituit, dupa ce i-a mintit pe americani si comisia de ancheta ca intre el si tanara de 22 de ani „n-a fost absolut nimic". Afirmatiile lui au devenit obiectul unor acuzatii de sperjur. Se pare ca Bill Clinton a avut relatii si cu Paula Jones, pe cand ocupa functia de guvernator al statului Arkansas.
Bill Clinton si Monica Lewinsky


Bill Clinton si Monica Lewinsky
Cel care s-ar fi putut acoperi de scandal si parasi Casa Alba pe usa din dos, din cauza nesatiosului sau apetit sexual, a fost presedintele John F. Kennedy, insa a avut grija ca relatiile sale cu Marilyn Monroe sa nu evolueze sub ochii presei.
John F. Kennedy si Marilyn Monroe


presedintele John F. Kennedy si Marilyn Monroe