Istoria hip hop

Istoria hip hop

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8864

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cum este in toate formele de dans, hip hop-ul a trebuit sa lupte pentru a se face recunoscut. Ceea ce a pornit ca o miscare rebela simpla a devenit acum un stil de dans complet cu drepturi depline, recunoscut si respectat in intreaga lume.Alaturi de un gen extrem de popular de muzica, istoria hip hop este un aspect care a impulsionat intr-adevar popularitatea culturii hip hop. Pe o perioada de timp acest stil de dans a fost intens promovat de mass-media, iar expunerea oferita in zilele noastre este un bun indicator asupra numarului mare de oameni din intreaga lume care practica hip hop-ul. Exista multe scoli vechi si noi forme de scoli care au adoptat aceasta cultura acum, iar istoria hip hop dezvaluie povestea acestei ascensiuni.
hip hop-ul


hip hop-ulDansul hip hop se refera in primul rand la forma de dans specifica muzicii hip hop, care este de obicei sinonima cu acest gen de muzica. Unele miscari cum ar fi locking, popping si breaking au ajuns sa fie usor legate de dansul hip hop. Partea cea mai intriganta a hip hop-ului este absenta oricarei restrictii (cunoscuta sub numele de freestyling), o metoda in care orice miscare e posibila. Acest lucru a intarit convingerea ca dansul hip hop nu nici o miscare prestabilita si nici o regula, si ca nu exista limite. Dansul, ca si mintea dansatorilor, are menirea de a transcende prin bariere de segregare.Hip hop-ul apare frecvent sub forma de "batalii" intre dansatori individuali, sau 2 grupuri de dansatori, si apare de obicei intr-o zona selectata aleatoriu pe strazi. Este mai mult o bataie de dogme psihologice si mentale, decat miscarile in sine.


Istoria hip hop

In 1970 ca acest stil de dans a inceput sa fie observat. In colturile strazilor sarace ale cartierelor afro-americane si latino, copii au gasit o modalitate de a sparge monotonia si tristetea aducand sunetele bozelor si planificand competitii de dans sau lupte intre ei. Fiecare miscare a fost apreciata, si iar miscarile neortodoxe ca rotirea capului si aruncarea la pamant au devenit sinonime cu muzica.Cum popularitatea muzicii a crescut, acelasi lucru s-a intamplat si cu miscarile de dans. Aceste miscari au inceput curand sa fie numite breaking, iar producatorii de muzica hip hop au inclus, de asemenea, aceste rutine de dans in prezentarile lor. Persoana care a contribuit in cea mai mare masura la dezvoltarea muzicii hip hop este Clive Campbell, cunoscut si sub numele de DJ Kool Herc, un jamaican-american care a inceput sa danseze la o multime de petreceri si intalniri in Bronx.
Clive Campbell


Clive CampbellAstfel hip hop-ul a evoluat de-a lungul timpului. Simpul breaking nu a fost suficient, miscarile hip hop devinind tot mai rapide si mai agresive in natura. Miscarea bazinului si a soldurilor a devenit curand o parte standardizata din aceste miscari, iar atunci lumea intr-adevar a inceput sa vada mai mult din aceasta cultura unica. Luptele si competitiile intre bandele diferite au inceput sa fie stabilite folosind aceste tehnici de dans, si mult mai multe miscari si permutari au fost adaugate la arsenalul de miscari de dans hip hop.O mentiune speciala trebuie sa se indrepte spre Michael Jackson, care a contribuit la promovarea acestui gen de muzica, in special stilul de dans hip hop. Miscarile din muzica hip hop au inceput sa fie din ce in ce mai complexe si mai intense, si multi DJ si MC au transformat unele miscari in krumping si popping. Partea cea mai notabila din istoria dansului hip hop a fost absenta limitelor. Alte forme de dans in acele vremuri necesitau ani de formare si practica, in timp ce hip hop-ul putea fi dansat la fata locului de catre o persoana flexibila.


Hip Hop-ul in zilele noastre

Puristi acestui gen sustin ca hip-hop afisat azi la televizor nu se aseamana deloc cu dansul original. Ei sustin cu tarie ca mass-media a denaturat modul de percepere a acestui gen si ca miscarile vazute la TV sunt lustruite si false.Adevaratul dans hip-hop se intampla in centrele de muzica underground hip hop, prezente in majoritatea oraselor mari. Puristii afirma ca singura modalitate de a dansa hip hop este de a ne intoarce la radacini. Dansul hip hop este in general vazut ca o modalitate de a ne indeparta de normele societatii si de a adopta spiritul real de exprimare al ghetoului.Cronologia istoriei hip hop este inteleasa gresit, ca fiind dezlantuita de conventii si ortodoxie. Acest stil de dans a fost initial privit cu dispret si rusine, dar in timp oamenii au inteles ce este cu adevarat si au acceptat complet cultura. Hip hop-ul este unul dintre acele genuri de divertisment care au stimulat o gramada de oameni sa-si atinga scopul si sa se afirme in societate.