Interviul de angajare (intrebari)

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4579

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru ca am amintit intr-un materiale care sunt tipurile de interviuri de angajare in functie de diverse criterii, vom prezenta acum, cateva tipuri de intrebari cu care angajatii, dar si angajatorii se pot confrunta in cazul unui astfel de interviu.
contract incheiat


contract incheiatEste normal ca un schimb de informatii sa se realizeze prin intrebari si raspunsuri. Iata cateva tipuri de intrebari si formularile acestora:A. Intrebari ce demareaza discutia sau introductive: „Cum a fost drumul?", "Ati calatorit bine?", "Cum va place la noi in companie?";B. Intrebari ce duc spre mijlocul discutiei: "Cum ne-ati gasit?", "De ce candidati tocmai la noi", "De ce ne-ati trimis si o filmare pe langa dosarul dumneavoastra?";C. Intrebari referitoare la biografia profesionala a candidatului: "Cum a decurs pregatirea dumneavoastra profesionala?", "Cat timp doriti sa desfasurati aceasta activitate";D. Intrebari cu privire la starea sociala si unele predispozitii personale: "In ce mediu ati crescut?", "In ce mod reactionati cand un clienti are pretentii inacceptabile?";E. Intrebari legate de capacitatea de lucru in echipa a viitorului angajat: "Ce calitati si indemanari vi se par utile cand e vorba de lucrul in echipa?";F. Intrebari cu privire la motivarea efortului: "In cadrul etapei de pregatire preofesionala, ati luat in vedere mai multe alternative sau ati avut parte de o etapa unidirectionala?";G. Intrebarile despre flexibilitatea si capacitatea de adaptare a angajatului: "In ce conditii ati fi dispus sa stati peste program?", "Sunteti dispus sa calatoriti in interes de serviciu?";H. Intrebari adresate in vederea capacitatii de persuasiune si de a razbate a candidatului: "Dupa ce schema de organizare lucrati?";I. Intrebari cu privire la puterea de concentrare si rezistenta la efort: "Ce sarcini ati considerat a fi extrem de plictisitoare sau greoaie la fostul loc de munca si cum ati reusit sa le gestionati?";J. Intrebari legat de contractul de munca: "Ce sperati prin schimbarea locului de munca?", "Ce salariu va asteptati sa primiti de la noi?".
intrebari


intrebariDe asemenea, cand un interviu curge productiv, angajatorul este multumit, iar raspunsurile au fost placute pentru ambele parti, candidatul mai poate trece printr-o etapa, care, pe cat de permisiva pare, pe atat de inselatoare poate sa fie. Nu sunt putine interviurile cand ti se spune sa pui tu, in pozitie de potential aganajor, o intrebare sau mai multe, interlocutorilor tai.Gasesti mai jos cateva sugestii de intrebari pe care un candidat le poate adresa la un interviu:Care este mediul concurential in care opereaza firma?Ce obstacole se anticipeaza in atingerea scopurilor firmei?Ce responsabilitati imi vor reveni daca…?Care este politica firmei in ceea ce priveste inscrierea angajatilor la cursuri de perfectionare sau posuniversitare?Nu este indicat, ca un viitor angajat sa intrebe de programul de munca sau sarcinile sale directe, dar nici despre suma pe care o va primit, numai in cazul in care este intrebat. Cele mai importante aspecte care vor trebui atinse de angajat in cazul unor intrebari, se refera la progresul si specificul companiei.