Exercitii pentru memorie si concentrare

Exercitii pentru memorie si concentrare

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 11 aprilie 2017
Vizualizari6753

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu numai corpul tau are nevoie de exercitii! Creierul tau trebuie sa fie si el stimulat si intretinut! Exista exercitii care, efectuate zilnic, iti imbunatati semnificativ memoria si puterea de concentrare. Mai mult, astfel iti completezi bagajul de cunostinte pentru anii urmatori, si vei incetini negresit procesul de atrofiere a creierului.

Adoptand aceste exercitii simple iti vei mentine o stare mentala excelenta!

1. Citeste cat mai mult

cititulIn functie de preferinte si ora din zi care iti convine, rezerva-ti timp pentru citit. Nu trebuie sa citesti acelasi tip de carti. Incearca sa diversifici pentru ca interesul sa se amplifice.

Orienteaza-te spre noutate si studii pe care astepti sa le reiei cu nerabdare a doua zi. Te poti abona la revistele preferate si sa citesti stirile in fiecare dimineata.


Astfel nu vei duce nicicand lipsa de informatie, si nici creierul tau de antrenament.

2. Rezolva rebusuri si puzzle-uri

sudokuOrice joc de gen rebus, puzzle sau sudoku este ideal pentru stimularea creierului tau. Mai ales in ziua de azi, cand jocurile online sunt atat de diverse si ai de unde alege.

Exerseaza zilnic sau alege o zi sau 2 pe saptamana in care sa dedici cel putin o ora acestor tip de activitati!

3. Foloseste-ti mana „stanga"

Marea majoritate suntem dreptaci. Ce ar fi sa incerci sa faci cateva activitati cotidiene folosindu-te de mana stanga? Si nu refuza inainte sa incerci macar!

jocuri_videoPrin schimbarea mainii pe care o folosesti in mod normal vei pune in functiune si cealalta parte a creierului care altfel „someaza". Chiar daca unele lucruri ti se vor parea mult prea solicitante, incearca sa gasesti echilibrul si sa-ti controlezi cat mai bine propriul trup.

4. Alege jocuri video

Chiar daca jocurile video nu au o foarte buna reputatie, acestea antreneaza si sporesc memoria, dezvolta logica, imbunatatesc viteza de reactie si stimuleaza puterea de creatie.

Orienteaza-te spre jocuri precum sah, jocuri ce solicita memoria, puzzle-uri logice, jocuri de cuvinte sau orice alt joc din aceasta categorie.

cursuri-online5. Invata limbi straine

Un exercitiu de necontestat pentru creierul tau este invatarea unei limbi straine. Fie ca te inscrii la cursuri sau exersezi online, creierul va fi permanent solicitat.

Profita de orice posibilitate de a invata o limba straina. Deplasarile in alta tara sunt o modalitate excelenta de a invata limba chiar de la vorbitorii nationali.