Insula Bora Bora

Insula Bora Bora

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari19112

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bora Bora este o insula vulcanica din Oceanul Pacific, situata in Polinezia Franceza. Insula este inconjurata de o bariera de corali, iar in mijlocul uscatului se ridica un vulcan inactiv cu o inaltime de 727 de metri. Bora Bora este o destinatie turistica foarte populara, alaturi de Bali si Caraibe. Este celebra pentru apele limpezi, azurii si pentru resorturile de lux.
Insula Bora Bora


Insula Bora Bora, Perla Pacificului
Originea numelui

Denumirea insulei a oscilat in timp. Tahitienii o numesc Pora Pora, care inseamna "primul nascut". Legenda spune ca zeul suprem, Taaroa, a dat nastere insulei Bora Bora dupa ce a creat in apele Pacificului o alta insula, Raiatea. In documentele datate din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, insula este mentionata sub numele de Bolabolla sau Bollabolla.


Insula Bora Bora, supranumita Perla Pacificului

Potentialul turistic al insulei este urias. Supranumita Perla Pacificului si, pe buna dreptate, Cel mai frumos loc de pe pamant, Insula Bora Bora este alcatuita dintr-un complex de insulite marginite de plaje de o frumusete rara, imprejmuite de lagune azurii si de o bariera de corali. Vulcanul inactiv Otemanu, cu o inaltime de 727 de metri, se ridica in centrul insulei, inconjurat de o vegetatie luxurianta.
Bora Bora vazuta de sus


Insula Bora Bora, vazuta de sus
Pe insulele din jurul lagunei s-au construit resorturi si bungalouri unde turistii pot beneficia de conditii de la cele mai de baza si la preturi accesibile pana la cele mai scumpe si mai luxoase. Bungalourile pe apa sunt deja parte din peisaj in Bora Bora si sunt printre cele mai populare optiuni de cazare pentru turisti.


Insula Bora Bora raspunde exigentelor tuturor tipurilor de vizitatori, de la cei romantici, care vin pentru linistea plajelor izolate si pustii pana la cei care iubesc viata de noapte. In oricare categorie v-ati afla, un lucru este comun pentru toata lumea: exotismul.
Bora Bora bungalouri


Bungalouri pe insula Bora Bora
Snorkeling, scuba diving, jet-ski, plimbari cu submarinul

In paralel cu admirarea peisajelor ireal de frumoase de pe insula, turistii se pot delecta cu o diversitate de activitati pentru toate gusturile si preferintele. Cele mai cautate sunt activitatile pe apa, precum snorkeling-ul, scuba diving sau plimbarile cu jet-ski-ul si submarinul. Oricare dintre aceste alegeri va aseaza in vecinatate cu fauna deosebita a Pacificului. Puteti admira specii de pesti exotici, rechini, pisici de mare sau recifele de colari ce inconjoara insula.


Turistii indragostiti de peisajele insulei si mai ales cei care nu sufera de inaltime se pot orienta catre parasailing sau catre plimbarile de 15 sau 30 de minute cu elicopterul, totul in functie de bugetul alocat vacantei. Un alt punct de atractie al insulei Bora Bora este ferma de perle, care poate fi vizitata. Aflati cum se cultiva si cum se recolteaza perlele si, daca va permiteti, puteti cumpara bijuterii cu perle naturale.
Scuba diving in Bora Bora


Scuba diving in Bora Bora
Nu ezitati sa va aventurati si in inima insulei, prin vegetatia bogata, pana in varful vulcanului. Accesul este dificil si se realizeaza cu autoturisme 4x4, insa efortul financiar si fizic merita. Din varful muntelui aveti parte de privelisti unice asupra intregii insule si a intinderii de ape dimprejur.


Restaurantele de pe insula combina mancarurile traditionale polineziene cu bucataria internationala. Trei dintre ele sunt celebre pe insula iar turistii de pretutindeni le trec pragul: Matira, aflat pe plaja publica cu acelasi nume, Top Dive, in cadrul careia exista si o scoala de scuba diving si Bloody Mary, unde sunt servite specialitatile zilei, asa numitele catch of the day, preparate din pestii prinsi in ziua respectiva.
Plaja Matira Bora Bora


Plaja Matira pe insula Bora Bora
Transport si acces

Transportul se face cu avionul sau elicopterul. De pe aeroportul din Tahiti pleaca zilnic cinci sau sase zbouri catre Bora Bora. Desigur, pe insula se poate ajunge si cu ferryboat-ul, insa transportul aerian este cel mai cautat.


Transportul in interiorul insulei se realizeaza cu ajutorul masinilor si al bicicletelor inchiriate, iar cei ce doresc sa se aventureze pe apa, pot inchiria barci cu motor sau canoe.