Bahia

Bahia

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2482

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bahia este una dintre unitatile administrativ-teritoriale din Brazilia si printre cele mai cunoscute in lume, dupa Rio de Janeiro si Sao Paulo. Numele regiunii provine de la pronuntia veche a portughezului baia, care inseamna golf. Regiunea are deschidere la Oceanul Atlantic si este o zona cu mare potential turistic. Relieful este divers, brazdat de munti, rauri, plaje frumoase si paduri dese, iar climatul tropical cu temperaturi medii de pana la 26 de grade Celsius este ideal pentru turism.
Bahia


Bahia
Destinatii turistice

Bahia este cel mai important centru turistic din nord-estul Braziliei. Regiunea atrage turistii de pretutindeni prin relieful impresionant, prin peisaje, bogatia culturala, bucataria tipic braziliana, arhitectura cladirilor si prin atractiile naturale cu care a fost inzestrata.


Bahia are cea mai mare portiune de coasta maritima din tara, plaje salbatice, unice prin frumusetea lor, o multitudine de insule, dar si restaurante, baruri, cluburi, centre comerciale, teatre si resorturi de lux, unde turistii isi pot petrecere vacantele.


Costa das Baleias sau Coasta Balenelor este destinat scufundarilor si studierii balenelor. Din iulie pana in noiembrie, balenele pot fi observate in apele din zona, dar si o multitudine de pesti si 17 specii de corali.
Costa das Baleias


Costa das Baleias, punct de observare a balenelor
Baia de Todos-os-Santos, cel mai mare golf de pe coasta braziliana, are o multitudine de insulite su plaje tropicale si vegetatie specifica. Un paradis exotic prin definitie, golful tuturor sfintilor, asa cum este denumit el, ofera turistilor optiuni variate de divertisment, de la navigare cu skijet-ul si intreceri cu barca cu motor, la evenimente precum procesiunea nasterii lui Iisus, in preajma sarbatorilor de iarna.


Caminho do Jiquirica este situat la 150 de kilometri de Salvador, capitala regiunii Bahia. Atrage turistii prin relieful cu cascade, dealuri si rauri, dar si prinbogatia culturala si istorica. Zona este cautata in special de cei care vor sa intre in contact nemijlocit cu natura.


Caminho do Sertao este o zona arida, cu sol argilos si rosiatic, slacdat de un soare puternic pe tot parcursul anului. Cactusii si suculentele cresc aici, insa atractia principala o reprezinta apele termale si muntele aflat in mijlocul acestui desert, cu un climat complet diferit fata de zonele inconjuratoare.Caminho do Sudoeste este o zona turistica relativ nou dezvoltata. Orasele aflate in itinerariile turistilor sunt Vitoria da Conquista si Iguai.


Chapada Diamantina este dominata de munti, paduri, cascade, ape limpezi si campii infrumusetate de o flora cu specii rare precum bromeliile, orhideele sau imortelele.


Costa do Cacau, aflata in sudul coastei marimite din Bahia, are sute de kilometri de plaja umbrita de cocotieri si arbori de cacao. Unele dintre plajele din zona sunt foarte populare, altele sunt pustii, cu ape limpezi prin care se vad recifele de corali.


Costa do Dende este dominata de vegetatie abundenta, ape cristaline, golfuri, lagune, recife de corali si fauna diversa. Turistii pot practica sporturi nautice, se po tplimba pe plaja sau pot face drumetii prin padurile tropicale.


Costa do Descobrimento isi pastreaza intact peisajul asa cum a fost el descoperit de catre portughezii care au descoperit pentru prima data coastele Braziliei.
Costa dos Coqueiros


Costa dos Coqueiros
Costa dos Coqueiros, aflata in nordul Bahiei, este o regiune frumoasa, brazdata de Padurea Atlantica, de paduri de cocotieri, rauri, si lagune cu apa dulce.


Plaja si soare

Plajele in Bahia sunt principala atractie turistica. Vizitatorii au de unde alege, oferta fiind bogata si pentru toate gusturile si preferintele. Puteti alege Laguna Abaete, scufundari in Baia de Todos-os-Santos sau Costa dos Coquiero sau vizite in regiunea Recife das Pinaunas, ideala pentru scufundari si observarea balenelor.
Laguna Abaete


Laguna Abaete
Alte atractii turistice

In Bahia se organizeaza unele dintre cele mai bune cursuri de golf din Brazilia. Cursurile au loc in hoteluri de lux aflate in adevarate paradisuri exotice. Sporturile extreme intra si ele in alegerile turistilor. Atat muntii, cat si plajele ofera vizitatorilor posibilitatea sa desfasoare orice activitate doresc: ciclism, salturi cu parasuta, motociclism, pescuit, rafting, surfing, rappel, drumetii sau catarari.