Imprimanta industrială. Cum alegi modelul potrivit?

Detalii

CategoriiIT
TaguriImprimante
Ultima actualizareMarti 26 septembrie 2023
Vizualizari255

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea unei imprimante industriale în 2023 nu este deloc simplă. Progresele tehnologice au condus la noi caracteristici și implicit, la așteptări tot mai mari din partea clienților. Acum există pe piață imprimante mai intuitive, care economisesc resurse și sporesc securitatea datelor, oferind astfel o eficiență crescută.

Primul pas pentru a vă decide cu privire la orice achiziție nouă de tehnologie este să prioritizați care funcții sunt obligatorii pentru buna funcționare a afacerii dumneavoastră. Indiferent dacă vă cumpărați prima imprimantă sau vă extindeți afacerea și aveți nevoie de o imprimantă nouă, acest articol își propune să va ajute să alegeți cea mai bună imprimantă pentru afacerea dumneavoastră în 2023.

Cum să alegi o imprimantă industrială?


Există mulți producători de imprimante industriale, dar trebuie să vă asigurați că alegeți una care oferă calitățile pe care le cere industria dvs. Pe lângă cerințele specifice fiecărei industrii, o linie de producție de succes va avea nevoie de o imprimantă care este:

  • flexibilă, pentru a se potrivi cu linia dvs. de producție;
  • robustă, pentru a rezista unui mediu de producție uneori dur;
  • suficient de inovatoare pentru a oferi productivitate;
  • suficient de fiabile pentru a rezista în timp.

Numeroase industrii necesită o imprimantă industrială pentru a-și marca produsele sau ambalajele. Haideți să aflăm împreună ce industrii beneficiază cel mai mult de pe urma unei imprimante industriale:

Alimente ambalate


Societatea modernă se bazează pe alimente ambalate, fie că este vorba de o pâine sau de o masă gata preparată. Imprimantele cu jet de cerneală continuu sunt folosite pentru a tipări datele și alte informații importante. Producătorii de alimente schimbă în mod constant formatele sau materialele de ambalare pentru a satisface nevoile clienților - astfel încât aplicațiile echipamentelor de imprimantă vor varia. Prin urmare, codificatoarele de loturi și date trebuie să fie suficient de flexibile pentru a face față tipăririi pe orice suprafață, oferind în același timp performanțe fiabile și de mare viteză.

Băuturi


Instalațiile de îmbuteliere pot umple 100.000 de sticle în fiecare oră, așa că imprimantele utilizate trebuie să ofere calitate înaltă la viteză mare. Imprimantele LEIBINGER pot adăuga amprente pe mai multe linii, cum ar fi data de fabricație, datele limită de utilizare și numerele de lot direct pe părțile concave sau convexe ale sticlelor, cutiilor, pachetelor tetra sau etichetelor.

Cafea, ceai și tutun


Una dintre provocările cheie ale ambalării și producerii cafelei, ceaiului și tutunului este praful pe care îl generează. De obicei, aceasta este un impediment în imprimarea cu jet de cerneală, deoarece praful interferează cu procesul de imprimare. Cu toate acestea, pe SmartScan.ro puteți găsi imprimante adaptate cu un cap de imprimare presurizat, unde presiunea aerului forțează particulele de praf să se îndepărteze din zona de imprimare, asigurând o imprimare de înaltă calitate în orice moment.

Alimente congelate


Nu toate imprimantele industriale, cu siguranță nu imprimantele de etichete, pot funcționa la temperaturi extreme – dar alimentele congelate îl fac o necesitate. Dar pe SmartScan.ro gaăsiți imprimante concepute pentru a funcționa fiabil la temperaturi foarte scăzute, permițând producătorilor de alimente congelate să mențină producția ridicată.

Detergenți și curățare


Produsele periculoase trebuie să conțină informații importante - care sunt adesea aplicate prin imprimare cu jet de cerneală continuă. Reglementările internaționale stricte pot fi îndeplinite cu ușurință cu soluțiile noastre de imprimare industrială, chiar și atunci când înseamnă imprimare pe o varietate de suprafețe convexe sau concave ale produselor.

Industria farmaceutică/medicală


Puține industrii sunt la fel de strict reglementate precum cele farmaceutice și asistența medicală. Producătorii trebuie să imprime coduri pe ambalaje, cutii și blistere pentru a permite trasabilitatea și a proteja împotriva contrafacerii. Imprimantele cu jet de cerneală pot fi utilizate pentru a imprima date fixe și variabile, cum ar fi codul PPN, sau datele de expirare și numerele de lot. Imprimantele cu jet de cerneală pot fi utilizate și în mediile de asistență medicală, pentru codificarea brățărilor pentru pacienți.

Piese industriale


Procesele industriale folosesc adesea mii de piese foarte mici, toate acestea trebuind identificate și codificate. Imprimarea pe fiecare parte, folosind un cod de bare sau un cod de matrice de date care conține date criptate foarte specifice, permițând trasabilitatea.

Materiale de construcții


Materialele de construcții vin în toate formele și dimensiunile, dar imprimantele noi avem soluțiii de imprimare capabile să facă față majorității provocărilor, fie că vorbim de praf sau de diferite suprafețe de imprimare, de la metal și materiale plastice până la lemn și piatră.

Dispozitive electronice


Pe măsură ce dispozitivele electronice devin din ce în ce mai mici, cerințele pentru codurile utilizate de producătorii de dispozitive cresc. Dar există imprimante care pot imprima cu o precizie extraordinară pe dimensiuni extrem de mici oferind în același timp calitate excelentă a imprimării în cele mai mici zone de imprimare.

Deoarece SmartScan.ro vinde o gamă variată de imprimante industriale către o multitudine de tipuri de afaceri de ani de zile, dumneavoastră puteți beneficia de expertiza lor acumulată în toți acești ani.

Absolut toate industriile menționate mai sus vor găsi pe SmartScan.ro soluțiile de care au nevoie. Începeți prin a studia portofoliul lor de produse, iar dacă nici după ce ați citit acest ghid înca nu v-ați dat seama care este imprimanta industrială potrivită pentru afacerea dumneavoastră, apelați cu încredere la unul dintre consultanții SmartScan.ro