Importanța serviciilor digitale în alegerea furnizorilor de utilități

Importanța serviciilor digitale în alegerea furnizorilor de utilități

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriRomania
Ultima actualizareVineri 29 aprilie 2022
Vizualizari138

Voteaza & Distribuie

Descriere

Când alegem un anumit furnizor de servicii de utilități, prețul este cu siguranță un criteriu extrem de important în selecție. Acest lucru se aplică în identificarea unei oferte preferate în special pentru telefonie mobilă sau fixă, internet fix sau mobil, servicii de televiziune prin cablu ori satelit, furnizare gaze naturale și curent electric. Este normal să ne intereseze foarte mult costul serviciilor contractate, însă avem pretenția de a analiza toate condițiile comerciale, deci alegem în funcție de așa numitul raport calitate / preț.

În sfera calității serviciilor, aspecte deosebit de importante țin pentru utilizatorul modern de existența și nivelul de calitate al serviciilor digitale. Când alegem un furnizor, ne gândim și la modul în care vom interacționa mai departe, pe durata relației contractuale. Dacă este un furnizor de gaze naturale sau / și energie electrică, atunci vrem să avem posibilitatea de transmitere index gaze și transmitere index curent electric pentru ca facturile să reflecte consumul real de resurse.

Digitalul facilitează transmiterea indexului la gaze și electricitate

Transmiterea indexului se face acum cel mai comod prin servicii online, printr-o platformă creată special de furnizor. Mai mult decât atât, având acces pe bază de user și parolă la o astfel de platformă, putem urmări statistici legate de consum anterior, date despre facturi și plăți. Evident, putem efectua plata facturilor direct online, foarte simplu, doar selectând acele facturi pe care dorim să le plătim. Este comod și simplu, deci extrem de eficient. În plus, de mare utilitate este ca furnizorul să te anunțe despre perioada în care este posibilă transmiterea indexului la gaze naturale / curent electric, informare pe care o poți primi prin email sau / și SMS. În mod similar, astfel de mesaje te pot anunța despre emiterea noilor facturi.

Telefonia, televiziunea și internetul

În cazul furnizorilor de servicii de telefonie, servicii de internet și servicii de televiziune, de asemenea sunt foarte utile astfel de platforme online pe bază de user (sau adresă personală de email) și o parolă personală. Pe modelul prezentat mai sus, se pot consulta serviciile curente, se pot face plăți online, se pot verifica datele despre facturi și plăți. De asemenea, este simplu să încarci online o cartelă pre-paid de telefonie mobilă, să activezi diverse opțiuni, să solici noi servicii extra.

Pentru toți furnizorii de orice fel, serviciile digitale se pot referi și la partea de comunicare eficientă. Mai exact, se pot transmite online mesaje pe platformele respective, către serviciile de relații clienți. Nu mai este nevoie să aștepți mult timp la telefon să vorbești cu un consultant disponibil. Transmiți online solicitările tale și poți continua discuția pe internet sau poți solicita ca un consultant să te apeleze ulterior la numărul de telefon menționat.

Consumatorul modern de servicii își dorește simplitate în utilizarea acestor servicii. Timpul a devenit extrem de prețios pentru fiecare dintre noi, deci asemenea soluții digitale care ne fac viața mai ușoară nu sunt doar opționale, ci devin absolut necesare. Companiile de servicii de utilități investesc în prezent tocmai pentru a explora și mai mult soluțiile moderne digitale, în beneficiul clienților.