Hidrofor sau pompa submersibila

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripompe submersibile
Ultima actualizareLuni 17 octombrie 2016
Vizualizari1161

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci cand vine vorba despre alimentarea cu apa a unei case, exista doua optiuni: hidrofoare si pompe submersibile. Multa lume considera ambele optiuni aproape identice, insa diferentele sunt destul de mari. Principala diferenta dintre un hidrofor si o pompa submersibila este faptul ca hidroforul trage apa, in timp ce pompa o impinge de la adancime. De asemenea, hidroforul este montat la suprafata, in timp ce pompa submersibila este scufundata in lichidul pe care trebuie sa il pompeze.

Daca vrei sa optezi pentru hidrofor, vei descoperi doua variante:

  • Hidrofor cu o teava de aspiratie, complet echipat. Acesta poate sa traga apa de la maxim 8 metri adancime si face o presiune de pana la 4 bar.
  • Hidrofor cu 2 tevi de aspiratie si cu ejector. Are avantajul de a trage apa de la o adancime mai mare, gratie celor 2 tevi montate in forma de U.

In cazul unei pompe submersibile vei descoperi o serie de avantaje. Principalul avantaj este faptul ca impinge apa, ceea ce inseamna posibilitatea de a extrage apa de la o adancie mult mai mare. Pompele submersibile ofera si un confort fonic mult mai bun, fiind introduse in lichid, la o adancime mare si sunt mai eficiente pe termen lung.

Care sunt motivele pentru care este bine sa alegi o pompa submersibila in detrimentul unui hidrofor?


  • Adancimea foarte mare de la care poti extrage apa. In cazul unui hidrofor esti limitat la 8 metri. In cazul unei pompe submersibile nu exista o astfel de limita;
  • Economie de timp. O pompa submersibila este autoamorsata, ceea ce iti economiseste foarte mult timp;
  • Presiune mai mare. Presiunea oferita de pompa submersibila este cu pana la 30% mai mare;
  • Siguranta mai mare. Pompele submersibile sunt construite in asa fel incat sa nu existe riscul de scurtcircuit. In plus, sunt rezistente la coroziune si pot rezista ani intregi fara probleme.

Chiar daca sunt ceva mai costisitoare, pompele submersibile sunt solutiile ideale pentru cei care isi doresc sa extraga apa, atat de la adancimi mari, cat si de la adancimi ceva mai mici.