Forajul Orizontal Dirijat și Fibra Optică în era post Covid-19

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriutilaje
Ultima actualizareJoi 1 iulie 2021
Vizualizari577

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lucrul de acasă, învățarea de la distanță, conferințele video, divertismentul online, smartphone-uri, laptop-uri, tablete și televizoarele smart (toate conectate la Internet) au devenit noul normal al zilelor noastre.

Necesitatea Internetului de mare viteză va fi o constantă a viitorului. Ea nu ar fi trebuit să surprindă furnizorii de Internet în bandă largă. Surpriza vine din urgența, generată de pandemia Covid-19, în a furniza acest serviciu, la volumul și calitatea dorită, astăzi și gradual accelerat în viitorul apropiat. Luând în calcul această nevoie și adăugând politicile locale (există o recomandare a uniunii europene în acest sens cu termen) de a muta în subteran toate cablurile aeriene care sufocă uneori orașele și localitățile noastre, putem anticipa că va exista o cerere în creștere pentru forajul orizontal dirijat.

Constructorii edilitari trebuie să acționeze acum pentru a face față acestei cererii, investind în utilaje performante și în instruirea permanentă a personalului care să poată opera utilaje de foraj dirijat tot mai complexe și avansate tehnologic. Forajul orizontal dirijat și piața de fibră optică au evoluat împreună în ultimii 15 – 20 de ani, fiind instalați mii de kilometri de cablu pentru a conecta locuințe și afaceri la Internetul de mare viteză. Nu este ușor însă pentru constructorii edilitari să aleagă echipamentele de foraj orizontal de care au sau vor avea nevoie în viitor. Din acest motiv dialogul cu furnizorul acestor echipamente este esențial.

Imocon asigură servicii de consultanță de specialitate și instruire teoretică și practică a personalului ce va utiliza echipamentele. Înainte de a lua decizia de achiziție a unor utilaje de foraj dirijat este important să discutăm despre:

  • tipul lucrărilor în care va fi utilizat echipamentul;
  • diametrul de foraj;
  • lungimea forării;
  • tipul de zonă în care se va acționa (urban, rural, industrial, etc)
  • tipurile de sol în care se va face forarea;
  • ce se subtraversează: drumuri, căi ferate, cursuri de apă etc.
  • localizarea capului de forare.
  • o multitudine de alte aspecte.

O dată ce achiziția a avut loc suntem în continuare alături de partenerii noștri prin servicii naționale de service în garanție și postgaranție și asistență la prima lucrare. Furnizorul nostru de utilaje de foraj dirijat creează soluții de pionierat răspândite în toate colțurile lumii având peste 75 de brevete, pentru a putem oferii clienților noștri utilaje de precizie și performanță maximă pe șantier în condiții diferite. În site-ul nostru puteți găsi informații, poze și filmulețe cu utilajele. Suntem conectați cu toate noutățile din domeniu, iar echipa noastră se instruiește periodic cu specialiștii producătorului Elvețian.

Forajul orizontal dirijat este doar unul din domeniile în care compania noastră susține constructorii edilitari. Le suntem alături cu utilaje de ultimă generație și atunci când execută proiecte în domenii precum: transport, instalare și tragere cabluri aeriene și subterane, săpat șanțuri, sprijiniri de maluri și șanțuri sau pentru lucrări în care este nevoie de motocompresoare, picamere ori pompe de epuizment și scăderea apei freatice la săpături.

Atunci când aveți proiecte edilitare de orice tip vă invităm să dialogați cu noi pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică de care aveți nevoie, susținută de echipamente moderne și de experiența în domeniu. Vă putem ajuta și în găsirea unor eventuale surse de finanțare pentru utilajele de care aveți nevoie. Suntem de peste 18 ani partenerii constructorilor utilitari și credem că împreună putem susține dezvoltarea serviciilor de Internet de mare viteză în România.