Fibrele si afectiunile digestive

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2500

Voteaza & Distribuie

Descriere

Odata cu rasfaturile culinare apar nu numai nedoritele kilograme in plus, ci poti sa te confrunti si cu vreo afectiune digestiva. Chiar si cu un stomac rezistent, efectele negative asupra organismului vor aparea la un moment dat. Iar daca adaugam consumul de alcool si prea multe griji, completam cu succes intoxicarea intregului organism.

Fibrele se dovedesc ingrediente extrem de eficiente pentru a ne pastra silueta in ciuda exceselor alimentare, datorita aportului scazut de calorii, si ne tin departe de durerile de stomac. Fibrele sunt substante care isi aduc semnificativ aportul la mentinerea greutatii, avand proprietatea de a conferi satietate pentru mai multe ore.

Pe langa cresterea indicelui de satietate al alimentelor, fibrele au beneficiul de a absorbi apa si a elimina toxinele din organism, blocand astfel asimilarea grasimilor si mentinand nivelul glicemiei in limite normale.

Totodata, fibrele actioneaza excelent si in privinta problemelor gastrice, absorband aciditatea gastrica. Astfel se combate refluxul gastro-esofagian, responsabil pentru unele afectiuni digestive.

Tot in categoria beneficii intra capacitatea fibrelor de a stimula detoxifierea organismului, de a ajuta ficatul sa elimine impuritatile din sange si de a impiedica absorbtia grasimilor.

Cauza tulburarilor digestive este un ficat obosit, de aceea un ficat care nu trebuie sa lucreze inutil. Pancreasul are si el de furca cu alimentele greu de digerat, alcoolul provocand secretia excesiva de enzime pancreatice si distrugerea acestui organ.

Fibrele sunt benefice si in ceea ce priveste estetica. Ele regenereaza pielea si ii mentine frumusetea si confera stralucire parului. Aceste ingrediente combate cu succes stresul si oboseala, intaresc sistemul imunitar, reface ficatul obosit si previne cancerul de colon.

Surse de fibre: faina integrala, cerealele integrale, orezul brun, grau, secara, ovaz, seminte de in, alune de padure, fructe (banane, kiwi, mere, pere), legume boabe.