Farmville - cel mai popular joc pe Facebook

Farmville - cel mai popular joc pe Facebook

Detalii

CategoriiIT
TaguriFacebook
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3806

Voteaza & Distribuie

Descriere

farmvilleFarmville, jocul online gratuit oferit de Facebook, care le permite membrilor sa isi conduca propria ferma virtuala este pregatit sa devina cea mai populara aplicatie pe site-ul de social media.

Farmville este locul in care membrii Facebook planteaza, cresc plante, aduna recolte, cresc animale, investesc in utilaje agricole si isi vand produsele pentru profit – acest joc a devenit cel mai popular inca de cand a fost lansat pe 19 iunie 2009.

Ultimele statistici din 20 februarie 2010 arata ca Farmvile are lunar peste 80 de milioane de utilizatori, depasind demult recordul stabilit de o alta aplicatie Facebook , "How Well Do You Know Me?"

Popularitatea jocului a fost stimulata de tendinta tot mai mare a orasenilor de a incerca viata rurala, de a lucra „cu mana lor", de a recolta legume, de a mulge vaci si de a tunde oi.

Zynga, compania care a creat Farmville, spune ca jocul le-a oferit oamenilor un mod simplu si distractiv de a se deconecta la sfarsitul zilei, de a petrece, in medie, 20 de minute pe zi, la fermele lor, iar mare parte din acest timp fiind ocupat cu plantarea terenurilor virtuale.

Desi Farmville este gratuit, Zynga castiga venituri din publicitatea online, si de la unii jucatori care sunt dispusi sa plateasca pentru unele bunuri virtuale.

Mark Pincus, directorul executiv al Zynga, a declarat jocul un „fenomen cultural" si a afirmat ca face parte dintr-o noua cerere de jocuri pentru familie si prieteni.

„Combinand cele mai bune elemente ale jocurilor sociale cu instinctul oamenilor de a se hrani, am creat o experienta incredibil de distractiva si de profitabila", a declarat acesta ziarului The Telegraph.

Un alt joc de agricultura, Farm Town, este a doua aplicatie populara a Facebook-ului.

Restul topului 10 include o gama de aplicatii care le permit utilizatorilor sa faca orice, de la donatii in scopuri caritabile pana la intemeierea unei familii de mafioti virtuala.

1. Famville
2. Farm Town
3. Mafia Wars
4. Facebook pentru iPhone
5. Facebook pentru BlackBerry
6. Pet Society
7. Texas HoldEm Poker
8. Restaurant City
9. Facebook mobile
10. YoVille