Avantajele căștilor wireless pentru gaming

Avantajele căștilor wireless pentru gaming

Detalii

CategoriiIT
Tagurijocuri online
Ultima actualizareVineri 10 decembrie 2021
Vizualizari75

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un echipament de calitate este esențial atunci când gamingul este pasiunea ta și când vrei să câștigi cât mai multe meciuri. Căștile sunt incluse în gadgeturile la care nu trebuie să faci compromisuri dacă îți dorești cea mai captivantă experiență de gaming posibilă. Căștile pentru gaming pot fi conectate cu fir sau wireless, fiecare având anumite avantaje. Dacă cele cu fir oferă un răspuns aproape instant, cele wireless oferă ca principal avantaj mobilitatea și libertatea.

Stilul tău de joc poate fi ajutat sau poate fi dezavantajat de căștile pe care le utilizezi. Dacă nu știi ce să alegi, am pregătit un articol plin cu informații utile. Cele mai importante calități pe care trebuie să le cauți sunt confortul și calitatea sunetului. O pereche de căști de calitate sunt produse astfel încât să simplifice configurația audio și modalitatea de conectare. Din acest punct de vedere, căștile conectate cu fir pot veni la pachet cu multe limitări pe care sigur nu ți le dorești.

Mobilitate

Un set de căști wireless de gaming reprezintă libertatea absolută, ele îți oferă posibilitatea de a te mișca comod fără ca tu sau celelalte persoane din cameră să se încurce în fire și cabluri. Nu mai există situațiile neplăcute când, fără să vrei, agăți firul de la căști cu mâna sau chiar cu scaunul, iar căștile îți zboară de pe urechi. Atunci când te joci, mișcările bruște sunt inevitabile, indiferent dacă este vorba despre celebrarea victoriei sau supărarea unei înfrângeri. Căștile wireless de gaming pot fi utilizate la fel de bine și pentru alte activități plăcute, cum ar fi ascultarea de muzică în timp ce gătești sau faci sport dimineața în fața ecranului.

Conectare


Pentru ca sunetul pe care căștile fără fir îl transmit să aibă o latență scăzută, sunt utilizate tehnologii de ultimă generație. Ele se conectează la device-uri cu Bluetooth sau un semnal de radiofrecvență fără fir. Căștile cu tehnologie bluetooth sunt de obicei mai ieftine decât cele wireless, dar au o rază mai scăzută de acțiune și o calitate mai mică a sunetului. De aseemnea, pot avea un lag destul de mare, iar asta este deranjant atunci când te afli în mijlocul unei bătălii virtuale.

Căștile performante wireless pentru gaming utilizează o conexiune de 2,4 GHz în loc de bluetooth din câteva motive importante. În primul rând, semnalul este mai stabil și transferul de date are viteze mai mari. Chiar dacă poți opta pentru tehnologia bluetooth când vrei să asculți muzică, atunci când te joci, viteza și acuratețea sunt esențiale, iar singura variantă optimă este cea wireless. Bluetooth prezintă latență prea mare și fidelitate audio scăzută.

Comunicare

Căștile de gaming se diferențiază de cele mai multe ori de prezența unui microfon bun. În general, căștile cu fir vin fără acest accesoriu extrem de important, iar asta presupune achiziționarea unui microfon separat, pentru a putea comunica cu restul echipei. Pe lângă costurile suplimentare, microfonul va ocupa spațiu suplimentar pe biroul tău, blocând anumite zone de joc, dar și vizualizarea ecranului.

Reducerea zgomotului

Căștile wireless oferă tehnologie de reducere a zgomotului de fundal, pentru ca tu și colegii tăi de joc să puteți comunica cu acuratețe. Căștile practic recunosc zgomotele din exterior și trimit un semnal opus - negativ față de pozitiv, neutralizând sunetele nedorite.

Comenzi accesibile


Atunci când utilizezi căști obișnuite, cu fir, trebuie să verifici unde este controlul volumului. De cele mai multe ori, el este localizat pe lungimea firului cu care sunt conectate, iar asta poate reprezenta o problemă majoră atunci când te afli în mijlocul acțiunii. La căștile wireless, butoanele de volum sunt de obicei amplasate în zona urechii, iar acest detaliu le face ușor de utilizat.

Căștile wireless de gaming oferă sunet de înaltă calitate, bas și acuratețe excelentele. Experiența utilizării lor este una extrem de plăcută și după ce le-ai utilizat o singură dată este greu să te mai întorci la tehnologia depășită deja, a căștilor cu fir.

Sursa foto: piqsels.com