Eximtur - crestere a volumului de vanzari

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari826

Voteaza & Distribuie

Descriere

EXIMTUR, cea mai mare companie de calatorii cu capital 100% romanesc, a inregistrat, in primele șase luni ale anului, o cifra de afaceri de circa 20,3 milioane de euro, mai mult cu 2% fața de perioada similara anului trecut.


Cea mai mare creștere a volumului de vanzari, in primul semestru, a fost consemnata pe destinațiile interne. Astfel, cifra de afaceri pe acest segment a atins valoarea de 4,5 milioane de euro, cu 21% mai mult fața de același interval al anului 2012.


Litoralul romanesc a fost fost lider detașat in preferințele romanilor. Vanzarile de vacanțe in stațiunile de la malul Marii Negre, in special in stațiunea Mamaia, au ajuns, in primele șase luni ale anului, la circa 4,11 milioane de euro, in creștere cu 23%, fața de primele șase luni din 2012.


Vanzarile pe destinații externe au atins, in intervalul ianuarie-iunie, pragul de 5,9 milioane de euro, cele mai cautate țari fiind Turcia, Grecia și Bulgaria.


In primele șase luni ale anului 2013, romanii au cumparat vacanțe in Turcia de 1,48 milioane de euro, in Grecia de 1,37 milioane de euro, iar in Bulgaria de 712.000 de euro.


In ceea ce privește destinațiile exotice, EXIMTUR a vandut, in primul semestru, vacanțe in Bahamas, Tanzania, Panama, Andora, Insulele Capului Verde.


In intervalul ianuarie-iunie 2013, EXIMTUR a vandut servicii de calatorie pentru 98.000 de clienți, cu circa 3.000 de clienți mai mult decat anul trecut.


Activitatea de business travel a generat pentru EXIMTUR, in primul semestru, o cifra de afaceri de 9,5 milioane de euro.


Evenimentele din zona corporate travel pentru care EXIMTUR inregistreaza cel mai des solicitari sunt cele de tip training, team building, seminarii, cele de tip boardmeeting - cu servicii exclusiviste, precum și programe motivaționale de tip incentive, desfașurate in destinații de lux din strainatate.


"In calitate de partener de ospitalitate la cea de-a 12-a ediție a TIFF, care a avut loc la Cluj-Napoca, am asigurat cazarea a 700 de invitați romani si straini - directori, producatori și critici de film, actori, jurnaliști, artiști muzicali, parteneri colaboratori și sponsori ai festivalului", a declarat Salvadora Kiss, director Business Travel in cadrul EXIMTUR.


EXIMTUR are in prezent 132 de angajați, dintre care 31 sunt agenți acreditați I.A.T.A, este lider de piața in turismul intern și este principal partener in Romania al celor mai importanți turoperatori europeni World of TUI, Neckermann, Thomas Cook, Dertour, Meier`s, ADAC, ITS.


EXIMTUR are 26 de agenții de calatorii la nivel național, dintre care 14 proprii și 12 in franciza.

Viziunea EXIMTUR este aceea de a dezvolta cea mai extinsa si mai performanta retea de agentii din Romania, in masura sa asigure servicii standardizate, care sa satisfaca cele mai exigente cerinte in ceea ce priveste siguranta si confortul calatoriilor cu scop de afaceri sau turistic.