Ewan McGregor

Ewan McGregor

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1287

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Ewan Gordon McGregor
Nascut(a): 31 martie 1971 in Perth, Scotia
Inaltime: 179 cm

Ewan McGregor este un actor originar din Scotia, cunoscut pentru rolurile avute in Trainspotting, in trilogia Razboiul Stelelor si in musical-ul Moulin Rouge!.

Cariera Ewan McGregor a studiat artele dramatice in acdrul Scolii de Muzica si Teatru Guidhall. Cu sase luni inainte de absolvirea cursurilor, Ewan McGregor a obtinut rolul principal in serialul Lipstick on Your Collar. In 1993 joaca alaturi de Rachel Weisz in Scarlet and Black, apoi in Being Human, in regia lui Bill Forsyth. Un an mai tarziu castiga premiul Empire pentru prestatia avuta in thriller-ul Shallow Grave.

 

Recunoasterea internationala a venit in 1996  in urma aparitiei in Trainspotting, o adaptare dupa romanul omonim al lui Irvine Welsh. Ewan McGregor a jucat rolul unui dependent de heroina, Mark Renton, care incearca sa se lase de droguri si sa-si refaca viata.  In 1998 obtine rolul principal in drama Little Voice, bazat pe romanul The Rise and Fall of Little Voice, scris de Jim Cartwright.

 

In 1999 primeste rolul lui Obi-Wan Kenobi in Razboiul Stelelor: Episodul I – Amenintarea Fantomei. Doi ani mai tarziu apare in Moulin Rouge! alaturi de Nicole Kidman, in rolul poetului Christian care se indragosteste de curtezana Satine.

Ewan McGregor in Moulin Rouge!

 

Isi reia rolul lui Obi-Wan Kenobi in Razboiul Stelelor: Episodul II – Atacul Clonelor. In 2003 joaca in Down With Love si a avut-o ca partenera e Renee Zellweger. Pentru prestatia din drama Young Adam, Ewan McGregor a primit critici pozitive. 

 

In 2005 apare in rolul lui Obi-Wan Kenobi pentru ultima data, in Razboiul Stelelor: Episodul III – Razbunarea lui Sith. Si-a imprumutat vocea pentru animatiile Robots, alaturi de Halle Berry si Robin Williams, si Valiant, alaturi de Jim Broadbent si John Cleese.

 

Urmatoarele sale aparitii au fost in The Island, impreuna cu Scarlett Johansson, Stay, alaturi de Naomi Watts si Ryan Gosling, Cassandra's Dream in regia lui Woody Allen, impreuna cu Colin Farrell, I Love You Philip Morris, cu Jim Carrey, Amelia, alaturi de Hilary Swank, Angels & Demons, o adaptare dupa romanul omonim al lui Dan Brown.

 

I-a fost oferit rolul lui James Bond in 2006 insa a refuzat, din teama de a nu fi ulterior identificat cu acest gen de personaje.  Si-a imprumutat vocea din nou, de aceasta data pentru a nara productiile Astronaut si JetSet.

 

Ewan McGregor a jucat si pe scenele teatrelor britanice, in Guys and Dolls, alaturi de Jane Krakowski si Jenna Russell si in Othello, alaturi de Kelly Reilly. Proiectele pentru 2011-2012 ale lui  Ewan McGregor sunt Perfect Sense, Salmon Fishing in the Yemen, Haywire, The Impossible si Jack the Giant Killer. 

Viata personala Ewan Gordon McGregor s-a nascut pe 31 martie 1971 in Perth, Scotia, intr-o familie de profesori.  Este nepotul actorului Denis Lawson si al actritei Sheila Gish si varul actritei Lou Gish.

 

In 1995 s-a casatorit cu Eve Mavrakis, de origine franceza, pe care a cunoscut-o la filmarile serialului Kavanagh QC. Au impreuna patru fete, trei biologice si una adoptata din Mongolia.

 

Ewan McGregor este implicat intr-o serie de proiecte umanitare, alaturi de UNICEF si GO Campaign. Este pasionat de motociclete inca din adolescenta, participand la curse si maratoane internationale.