Rachel Weisz

Rachel Weisz

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRachel Weisz
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1430

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Rachel Hannah Weisz
Nascut(a): 7 martie 1970 in Westminster, Londra, Marea Britanie
Inaltime: 170 cm

Rachel Weisz s-a nascut pe 7 martie 1970 in Westminster, Londra, Marea Britanie. Actrita de teatru si film si-a pus bazele carierei in actorie la Trinity Hall, Cambridge, unde a ajutat la fondarea grupului de teatru Cambridge Talking Tongues. A inceput sa joace in filme de televiziune precum Inspector Morse iar in 1994 a debutat pe marele ecran in pelicula Death Machine. 

Au urmat Chain Reaction, The Mummy si apreciatele Enemy at the Gates, About a Boy, The Fountain si The Constant Gardener. Pentru rolul Tessei Quayle din The Constant Gardener, Rachel Weisz a fost distinsa cu premiul Oscar la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Cariera

Imediat dupa terminarea studiilor la Trinity Hall, Cambridge, Rachel Weisz a inceput sa onoreze mici roluri in filme de televiziune, refuzand locul oferit la scoala de teatru. Desi i se deschisesera niste usi iar cariera sa cinematografica avea o tendinta ascendenta, Weisz suferea adesea de stari de tristete inexplicabile care o faceau sa nu se scoale din pat si sa nu-si urmeze activitatea de zi cu zi. Acest lucru a determinat-o sa recurga la terapie timp de cinci ani.

In anii '90 a jucat in serialul Inspector Morse, apoi au urmat lung metrajele Death Machine, Chain Reaction alaturi de Keanu Reeves si Morgan Freeman, Stealing Beauty in regia lui Bernando Bertolucci alaturi de Liv Tyler, Jeremy Irons si Joseph Fiennes, Swept from the Sea, My Summer with Des, I Want You si The Land Girls.

Anul 1999 i-a oferit roluri in drama Sunshine, alaturi de Ralph Fiennes si in The Mummy, in care a jucat alaturi de Brendan Fraser. Urmeaza Beautiful Creatures, Enemy at the Gates, About a Boy impreuna cu Hugh Grant, The Runaway Jury alaturi de Dustin Hoffman, John Cussack si Gene Hackman si comedia romantica The Shape of Things.

In 2005 ii este oferit rolul secundar in The Constant Gardener, film regizat de Fernando Meirelles, o adaptare a romanului lui John le Carre. Weisz a dat nastere unei activiste, Tessa Quayle, care se casatoreste cu un diplomat britanic (Ralph Fiennes). Rolul i-a adus un premiu Oscar, un Glob de Aur si un premiu Screen Actors Guild Award. 

In 2006, Rachel Weisz joaca in The Fountain, film regizat de iubitul ei de la acea vreme, Darren Aronofsky. Urmatoarele sale aparitii includ My Blueberry Nights, alaturi de Norah Jones, Jude Law si Natalie Portman, The Brothers Bloom si Agora, drama epica in regia lui Alejandro Amenabar.

Proiectele sale urmatoare includ thriller-ul Dream House, alaturi de Daniel Craig, thriller-ul Page 8 si drama lui Fernando Meirelles, 360.

In 2010, Rachel Weisz a fost desemnata cea mai buna actrita a anului precedent, in urma prestatiei din piesa Un Tramvai Numit Dorinta. Pentru acelasi rol, a fost distinsa cu premiul Laurence Olivier.

Viata personala

Rachel Weisz s-a nascut la Londra, in Marea Britanie. Parintii sau au origini evreiesti, austriece si unguresti. Actrita mai are o sora, Minnie, care este fotograf si curator de arta. In paralel cu scoala, Rachel Weisz a inceput sa cocheteze si cu modelling-ul de la varsta de 14 ani. A absolvit colegiul Trinity Hall, Cambridge, cu o diploma in limba engleza.

Din 2001 a inceput o relatie cu regizorul Darren Aronofsky, pe care l-a cunoscut la teatru, unde fusese distribuita in piesa The Shape of Things. Desi in 2005 s-au logodit si un an mai tarziu a venit pe lume fiul lor, Henry Chance, cuplul a anuntat in 2010 ca s-a despartit, dar ca raman in relatii bune si isi cresc copilul impreuna la New York. 

Din 2010 se afla intr-o relatie cu actorul Daniel Craig, cu care s-a si casatorit un an mai tarziu, in cadrul unei ceremonii restranse.

Este complet impotriva folosirii toxinei botulinice in cazul actorilor, comparand-o cu  consumul de steroizi in randul sportivilor. Actrita afirma ca este pacat sa iti imobilizezi fata pentru a scapa de riduri, cand actoria presupune tocmai folosirea expresiei fetei si a mimicii.

A aparut pe copertele revistelor Vogue si Esquire, este muza inspiratoare a creatorului de moda Narciso Rodriguez si in 2010 a fost ambasador global L'Oreal.