Efectele muzicii asupra mintii

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6419

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand suntem deprimati, mintea si sufletul ni se umplu de tristete, ne simtim neadaptati si ne e greu sa ducem la indeplinire activitatile de zi cu zi. Depresia reduce activitatea cerebrala si ingreuneaza capacitatea mintii de a planifica si executa sarcini. Lipsa serotoninei duce la o stare de depresie, iar notele muzicale calmante contribuie la cresterea nivelului de serotonina din creier, atenuand astfel depresia.

Anxietatea este asociata cu un eveniment viitor care are un rezultat necunoscut si duce la insomnie si alte tulburari ale starilor psihice. Muzica joaca un rol vital in calmarea nervilor si a mintii. Notele muzicale plate induc somnul, iar notele naturale fac mintea vigilenta.

S-a dovedit ca muzica afecteaza procesul de invatare si de gandire. Daca munca este insotita de muzica linistitoare in surdina, il ajuta pe ascultator sa gandeasca, sa analizeze si sa lucreze mai repede intr-un mod mai eficient. Muzica dezvolta o atitudine pozitiva si dezvolta motivatia. Studiile au demonstrat ca muzica imbunatateste abilitatile academice ale studentilor, care asculta anumite tipuri de muzica in timp ce studiaza sau cand lucreaza in laboratoare. Ascultand muzica placuta in timp ce va ocupati de o sarcina dificila, aceasta va poate parea mai usoara.

Muzica are un efect pozitiv asupra abilitatilor interpersonale ale unui individ. Esecurile cu care ne confruntam in viata sunt adesea rezultatul lipsei de incredere si a lipsei dorintei de a invata. Elevii care iau note mici, nu sunt neaparat lipsiti de inteligenta. Rezultatele lor slabe sunt adesea un rezultat al lipsei de motivatie si a dezinteresului lor. Orele de muzica din timpul scolii ii pot ajuta sa lupte impotriva blocajului lor mental. Muzica e utila pentru incurajarea copiilor mici sa se aventureze in noi domenii, deoarece le dezvolta increderea necesara pentru a atinge succesul in viata.