Drenajul limfatic

Drenajul limfatic

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4865

Voteaza & Distribuie

Descriere

Drenajul limfatic este o procedura medicala si cosmetica de accelerare a microcirculatiei si de eliminare a toxinelor si a lichidelor interstitiale acumulate in exces in tesuturi. Specialistii in modelare corporala promit ca, in combinatie cu o dieta adecvata si electrostimulare, drenajul limfatic elimina celulita si ajuta semnificativ la scaderea in greutate. Sa fie, oare, chiar asa?
Drenajul limfatic


Drenajul limfatic
Ce este drenajul limfatic?

Auzim vorbindu-se des despre beneficiile drenajului limfatic insa nu si despre ce presupune mai exact aceasta procedura si mai ales cum functioneaza ea la nivelul organismului. Sistemul limfatic face parte din aparatul circulator si este format dintr-o retea de vase limfatice si capilare care transporta un lichid ce poarta numele de limfa.


Sistemul limfatic nu este un circuit inchis, ba din contra, el transporta si filtreaza circa 20 de litri de sange pe zi, recicland practic plasma din sange. Dintr-o medie de 20 de litri de sange filtrat zilnic, aproximativ 17 se reintorc in vasele de sange iar restul de trei litri sunt transportati de sistemul limfatic pentru ca ulterior sa se reintoarca tot in sange.
Sistemul limfatic


Sistemul limfatic
Limfa se formeaza in momentul in care lichidul interstitial rezultat din sange patrunde in vasele limfatice. Interesant este faptul ca limfa nu este transportata de-a lungul sistemului limfatic de inima, ci de presiunea asupra vaselor limfatice exercitate de miscarile corpului, mai exact prin contractiile musculare. In momentul in care lucrurile nu functioneaza asa cum trebuie, drenajul limfatic intervine si rezolva problemele.


Cum functioneaza drenajul limfatic?

Drenajul limfatic se realizeaza fie manual, prin masaj clasic, fie prin sedinte de drenaj cu ajutorul unui aparat special. Practic, presiunile usoare exercitate la nivelul pielii actioneaza asupra tesuturilor si sistemului limfatic, eliminand lichidul care stagneaza si care umfla organismul incetul cu incetul.Sedentarismul, un regim alimentar neadecvat, bazat pe grasimi saturate si stilul de viata haotic determina acumularea toxinelor si deseurilor in organism, fiind transportate catre celule in loc sa fie eliminate. Aici intervine drenajul, care stimuleaza detoxifierea si drenarea limfei din tesuturi.


Aparatul de drenaj limfatic accelereaza circulatia venoasa si limfatica, mentine in general o stare buna de functionare a aparatului circulator in ansamblul lui, reprezinta un remediu pentru celulita, ajuta la eliminarea edemelor rezultate in urma operatiilor, detoxifica organismul, previne aparitia vericelor, a tromboflebitei, ajuta la combaterea obezitatii si la tratarea limfedemelor.
Masaj pentru drenaj limfatic


Masaj pentru drenaj limfatic
Preso-masajul se realizeaza cu ajutorul unui costum special care acopera picioarele, mainile si zona abdomenului. Costumul preseaza anumite puncte cheie (pe traiectoria ganglionilor limfatici) si ajuta la diminuarea tesutului adipos si la eliminarea lichidului interstitial in exces. De asemenea, combate acumularea grasimilor, aparitia imperfectiunilor pielii si pierderea elasticitatii acesteia.


Beneficiile drenajului limfatic

Pe termen lung, drenajul limfatic aduce numai beneficii organismului. Combate efectele sedentarismului, ale lipsei de exercitiu fizic, elimina celulita si lichidul din tesuturi. Persoanele care nu sunt prietene cu sportul trebuie sa combine drenajul limfatic cu electrostimularea. Electrostimularea accelereaza circulatia sangvina si periferica, mareste rata metabolismului si nivelul de absorbtie a pielii, reducand toate aspectele neplacute legate de drenajul deficitar al limfei.
Drenajul limfatic elimina retentia de apa


Drenajul limfatic ajuta la eliminarea retentiei de apa
In paralel cu aceste tratamente corporale, trebuie sa adoptati un stil de viata sanatos, cu un regim alimentar adecvat si o hidratare corecta. Hidratarea corespunzatoare reprezinta primul pas spre eliminarea retentiei de apa. In combinatie cu exercitiile fizice de intretinere, drenajul limfatic da rezultate spectaculoase atat la nivel fizic, cat si psihic, prin starea de bine pe care pacientii o au la sfarsitul fiecarei sedinte.