Draperiile noi, modificari mici cu efecte mari pentru atmosfera atractiva a unei camere

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, draperii, perdele
Ultima actualizareJoi 12 octombrie 2017
Vizualizari1272

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amenajarea si decorarerea unei locuinte este o operatiune complexa, cu multe etape de durata si care presupune, evident, stabilirea unui buget suficient pentru acoperirea tuturor cheltuielilor corespunzatoare, alaturi de efort fizic semnificativ si timp alocat lucrarilor desfasurate. Dar toate aceste implicatii financiare, de efort fizic si care tin de timpul necesar efectuarii unui demers de amploare, vor fi considerate pe deplin justificate, daca rezultatele finale vor corespunde asteptarilor in baza planurilor facute la inceputul demararii lucrarilor de amenajare si decorare, aspectul obtinut pentru locuinta fiind asa cum ne-am propus.

Dar, alaturi de aceste lucrari costisioare, care produc modificari esentiale in toate incaperile casei si pe care le efectuam o data la cativa ani, mai putem proceda intre timp la anumite operatiuni punctuale, de mica amploare, dar cu efecte spectaculoase, menite sa ne scoata din monotonia unei camere in care nu am mai reinoit nimic de ceva timp, iar cateva transformari se impun pentru a ne simti cat mai confortabil.

Este vorba despre acele schimbari care nu vor presupune costuri foarte mari, dar care vor aduce un plus de farmec si acel ceva nou care ne lipsea. De exemplu, schimbarea perdelelor si a draperiilor dintr-o camera pot avea un efect spectaculos si pot da senzatia unei incaperi innoite mai mult decat in realitate. Mai intai vei cauta acele materiale, tesaturi din care vor fi realizate perdelele si draperiile sau poti cauta oferta extrem de variata a celor deja confectionate.

In functie de stilul in care este decorata camera in care vei face aceasta schimbare, te vei decide si asupra modelului de draperii care vor imbraca ferestrele. De asemenea, trebuie sa tii cont de dimensiunile si forma ferestrelor, de dorinta ta de a avea un plus de luminozitate in camera, sau, dimpotriva, o atmosfera mai intima, ferita de prea multa lumina naturala, menita sa-ti ofere un somn odihnitor. Daca in incaperea respectiva mobilierul este unul elegant, pretios, noile articole textile trebuie sa fie pe masura, asa ca opteaza pentru draperii de lux, realizate din materiale fine, elegante, de cea mai buna calitate, pentru a pastra echilibrul si armonia in stilul acelei camere.

Poti alege dintr-o gama extrem de generoasa de pe piata de profil acele perdele si draperii potrivite. Astfel, o nota de eleganta si pretiozitate poate fi oferita de perdelele si draperiile realizate din matasuri fine, cu broderii, brocart, din catifea, bumbac, vascoza, cu imprimeuri diverse, de la cele florale, cu multe detalii, la cele cu dungi, abstracte, cu influente urbane sau clasice. De asemenea, elementele noi din camera pot fi completate cu perne decorative, fete de masa, cuverturi sau huse pentru canapele, confectionate din acelasi material folosit la draperii si care vor crea o corespondenta atractiva si calda intre piesele care alcatuiesc aceasta camera.

www.sainteriors.ro