Desciderea de gala a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”

Detalii

CategoriiCultura
TaguriTargu Mures
Ultima actualizareVineri 24 mai 2019
Vizualizari753

Voteaza & Distribuie

Descriere

Violonistul vienez Leonard Furda, alături de soprana româno-britanică Nelly Miricioiu pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” anunță, la gala de deschidere, concertul-eveniment care-i va reuni pe scenă pe doi dintre cei mai apreciați muzicieni ai lumii: violonistul român Leonard Furda, în prezent membru al Orchestrei de Cameră din Viena, și artista româno-britanică Nelly Miricioiu – una dintre sopranele de referință ale operei internaționale.

Ovaționați pentru excelență pe scene internaționale prestigioase, cei doi muzicieni se vor întâlni în cadrul spectacolului de gală care deschide, vineri, 31 mai, de la ora 19.30, la Palatului Culturii din Târgu Mureș, cea de-a treia ediție a Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani”.

Instruit de ilustrul muzician maghiar de origine română Ștefan Ruha, violonistul Leonard Furda a păstrat, insuflată de strălucitul său maestru, o delicată aplecare către suita Anotimpurilor lui Antonio Vivaldi, lucrări incluse, într-o selecție proprie, în concertul de la Târgu Mureș. Apreciată atât de publicul meloman de pretutindeni, dar și de cea mai exigentă critică de specialitate, Nelly Miricioiu, un „rar fenomen vocal al acestui secol” –, strălucitoare la Covent Garden Royal Opera House, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, a fost aplaudată alături de marile voci ale operei mondiale, de la José Carreras, José Cura sau Neil Schicoff, la Plácido Domingo, Roberto Alagna sau Alfredo Kraus.

Organizat de Asociația “Together on Top”, în parteneriat cu Primăria din Târgu Mureș, Instituția Prefectului - Județul Mureș și Consiliul Județean Mureș, Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” și-a câștigat prestigiul printre primele trei cele mai importante competiții ale scenei lirice găzduite de România și este o reverență adusă Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Transilvania.

Invitațiile pentru concertul din Târgu Mureș au fost puse la dispoziția publicului online, pe site-ul oficial al festivalului, https://virginiazeanifestival.com/. Fondurile obținute în cadrul acestui eveniment vor fi donate pentru amenajarea unui muzeu în casa în care s-a născut soprana Virginia Zeani, în comuna Solovăstru, Județul Mureș.

GALA DE DESCHIDERE

Vineri, 31 mai, ora 19: 30
Palatul Culturii din Târgu Mureș

Artiști:
Soprana Nel ly Miricioiu (UK)
Violonistul Leonard Furda (Viena)