Delicioase, sănătoase și naturale: prăjituri vegane fără gluten. Cum te poți îndulci oricând

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 10 aprilie 2024
Vizualizari816

Voteaza & Distribuie

Descriere

Veganismul a luat amploare și în România, însă mulți români încă nu știu cu ce se mănâncă. Această dietă este asemănătoare celei din timpul postului, adică nu se consumă produse de origine animală, dar sunt câteva detalii ce le separă, pe care le vei afla mai jos. Vom vorbi aici despre stilul de viață vegan și cu ce se delectează cei care aleg să renunțe, cu totul, la produsele convenționale. Din start, putem să dezvăluim un mic secret și pentru ceilalți: rețetele de prajituri vegane fara gluten au un gust incredibil, pe lângă faptul că au mai puține calorii.

Despre stilul de viață vegan și cu ce diferă de cel vegetarian


În România, acești termeni sunt folosiți interschimbabil. Deoarece populația noastră preferă mâncărurile pe bază de carne, orice care nu conține carne este automat vegetarian. Ei bine, trebuie să învățăm o mică diferență: vegetarienii acceptă lactatele, însă veganii nu. Deseori, produsele vegane nu sunt nici procesate termic, pentru a păstra alimentul cât mai natural. Nu este o regulă la care aderă toți veganii, fiind vorba în această situație de produsele raw vegan, adică crude.

Este cunoscut că veganii refuză toate produsele de origine animală, nu doar alimentele. Așadar, hainele din piele sau produsele de cosmetică ce conțin colagen (deoarece este obținut din oase) automat nu sunt vegane. Este un stil de viață care necesită multă disciplină și verificarea fiecărui produs pentru a te asigura că este în totalitate vegan. Astfel, nu este potrivit pentru toată lumea. Sună obositor? Nu este neapărat adevărat. Există și beneficii pentru vegani.

Sănătate dobândită prin prisma alimentelor naturale


Datorită faptului că veganii mănâncă mai multe leguminoase, ei se bucură de beneficiile unei diete scăzute în calorii. Desigur, la fel ca noi toți, au nevoie de proteine. De aceea, pe piață au ieșit diferite produse alternative din soia, tofu, nuci sau multe altele, pentru a putea avea parte de toți nutrienții necesari corpului uman. Așadar, veganii au un stil de viață bine pus la punct, iar datorită faptului că trebuie să acorde o atenție specială alimentelor pe care le cumpără, mulți preferă alimentele bio și deseori fără gluten (însă intoleranța la gluten nu s-a dovedit a avea o corelație cu stilul de viață). Datorită acestor factori, veganii evită majoritatea mâncărurilor modificate genetic sau cu prezervanți, fiind astfel mai sănătoși.

Despre dulciurile vegane și unde le poți găsi


Dulciurile vegane pot fi de orice fel, atât timp cât nu conțin lapte de vacă, gelatină sau zahăr alb. Așadar, atât timp cât există alternative pentru aceste ingrediente, vor exista mereu versiunile vegane a multor din rețetele îndrăgite precum tort, ciocolată sau înghețată. Vei putea găsi alimente bio, vegane și fără gluten la AlimenteAcasa.ro. Acest magazin online este alegerea perfectă pentru cei care vor să descopere produsele vegane sau pur și simplu să-și reînnoiască proviziile din cămară, dar și pentru cei ce dețin un business în industria HoReCa. Comandă acum online!

Contact:

contact@alimenteacasa.ro