De Ziua Internațională a Vârstnicilor, bătrânii primesc peste 6000 de „Flori pentru Suflet”

Detalii

CategoriiSocial
Taguriflori, Romania
Ultima actualizareJoi 28 septembrie 2017
Vizualizari1122

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 6-a ediție a Campaniei „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.

Timp de o aproape o săptămână, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, peste 50 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor. Locurile de desfășurare ale campaniei sunt diverse, de la cămine de bâtrâni, la cafenele și restaurante, casierii și puncte de lucru ale partenerilor, centre de zi, parcuri și spații publice sau la domiciliul vârstnicilor nedeplasabili.

Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres în state precum Franța, Spania, Ungaria, Elvetia, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.

Tot în cadrul campaniei, voluntarii vor distribui flori și felicitări celor prezenți pe data de 2 octombrie, la Teatrul Național din București la Conferința Bune Practici pentru o Bătrânețe Frumoasă. Conferința este organizată de Fundația Principesa Margareta a României și are ca scop creșterea calității vieții persoanelor vârstnice prin promovarea celor mai inovative și eficiente soluții în domeniul senectuții. Evenimentul se adresează specialiștilor, instituțiilor și serviciilor în domeniul senectuții, precum și companiilor care au programe sau produse dedicate vârstnicilor.

La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate. În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singuratate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor încearcă să combată aceste fenomene.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și Les petits frères de Pauvres (Franța) dorește să dezvolte și să extindă la nivel național activitățile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenție al partenerului francez, organizație cu o experiență de peste 70 ani în combaterea izolării și sărăciei în rândul vârstnicilor. În prezent, asociația are peste 1000 de beneficiari și 200 de voluntari în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila si, ca o noutate, in Targoviste – start-up cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice.