De ce sa iti pastrezi amintirile in poze pe hartie?

De ce sa iti pastrezi amintirile in poze pe hartie?

Detalii

CategoriiRegional
Tagurifotografie, poza
Ultima actualizareVineri 24 februarie 2023
Vizualizari107

Voteaza & Distribuie

Descriere

In trecut, developarea pozelor si imprimarea lor pe hartie foto era singura posibilitate prin care ne puteam pastra amintirile. Astazi, fiecare om are in buzunar un dispozitiv cu care poate sa faca poze digitale, care sunt pastrate in siguranta si pot fi accesate oricand si de oriunde. Cu toate astea, ideea de developare foto si de imprimare a fotografiilor pe hartie ramane una foarte atractiva. Mirosul pozelor, faptul ca le poti atinge si ca imbatranesc odata cu tine le face sa fie fermecatoare. Tocmai de aceea, foarte multi oameni prefera sa isi pastreze cele mai frumoase amintiri in albume foto clasice sau mai nou, in fotocarti.

1. Care sunt motivele pentru care merita sa iti pastrezi pozele pe hartie?

Pe de o parte este obisnuinta de a pastra pozele intr-un sertar si de a te bucura de ele odata la ceva vreme. Pe de alta parte, pozele pe hartie au o serie de avantaje:

  • pot fi daruite. Daca vrei sa faci un cadou simplu, ieftin, dar de efect, o poza pe hartie este cea mai buna optiune. Evident, aceasta trebuie sa contina un moment important pentru persoana careia i-o daruiesti;
  • pot cuceri mai multe simturi. Pozele pe hartie ajung sa fie parfumate, sunt placute la atingere si trezesc imediat amintiri;
  • pot fi inramate. O poza pe hartie poate sa fie transformata intr-un tablou. Pusa intr-o rama eleganta, aceasta poate imbunatati aspectul intregii case;
  • pot fi foarte variate, atat ca dimensiuni, cat si ca tip de hartie. Poti imprima pozele pe orice tip de dimensiune (atat poze mici, cat si foarte mari) si pa mai multe tipuri de hartie: carton mat, hartie lucioasa, etc.

In trecut, pentru a ajunge intr-un album foto, o poza trebuia sa treaca prin mai multe procese, ceea ce o facea destul de costisitoare. Astazi, imprimarea unei fotografii este foarte simpla. Poti transforma orice poza digitala intr-o amintire pe hartie, cu preturi care incep de la doar cativa bani/ imagine. La Sooters, spre exemplu, o poza de 9x13 cm are un pret ce incepe de la 0.69 lei.

2. Protectia pozelor pe hartie, una dintre cele mai mari provocari

Unul dintre dezavantajele pozelor pe hartie este faptul ca trebuie sa fie protejate. Acestea pot fi afectate de soare, de umezeala sau de manipularea neatenta. Daca vrei sa te bucuri de ele pe termen lung si foarte lung, este bine sa respecti urmatoarele reguli:

  • Pastreaza-le intr-un album foto de buna calitate;
  • Tine-le in locuri uscate, ferite de soare;
  • Pastreaza-le in format digital, pe cat mai multe dispozitive. Le poti stoca in cloud, pe un HDD extern si pe HDD-urile dispozitivelor tale;
  • Alege sa le printezi pe hartie de foarte buna calitate, care sa isi pastreze proprietatile in timp. Hartia pe care o alegi pentru printarea pozelor este foarte importanta, deoarece poate decide rezistnta acestora.