De ce Ambalajele Compostabile sunt cea mai Eco-Friendly soluție

De ce Ambalajele Compostabile sunt cea mai Eco-Friendly soluție

Detalii

CategoriiSocial
Tagurireciclare
Ultima actualizareLuni 16 noiembrie 2020
Vizualizari447

Voteaza & Distribuie

Descriere

A fi eco-friendly prin tot ceea ce faci nu mai este de mult timp doar un trend pe care dă bine să îl urmezi, este acum o necesitate. Mediul înconjurător are nevoie de soluții pentru a deveni mai curat atât pentru noi cât și pentru generațiile următoare. Natura, fie că este vorba de sol sau de apă, este sufocată de plastic. Sunt studii recente care demonstrează impactul pe care poluarea, inclusiv cea cu materiale din plastic, afectează atât mediu înconjurător și pune în pericol sănătatea noastră și a urmașilor noștri. Schimbarea se poate produce în orice moment și chiar cu pași mici.

Poate ai auzit deja de ambalajele compostabile însă nu îți dai seama cum ai putea să le folosești și ce beneficii îți vor aduce acestea afacerii tale. În primul rând, acestea pot deveni una dintre primele măsuri eco-friendly pe care le adopți pentru afacerea ta. Sustenabiliatea este astăzi pe lista de priorități a oricărei afaceri. Dacă până de curând nu ai resimțit efectele din cauză că nu te adaptai curentului green și nu puneai pe primul loc grija față de mediu și modul în care activitatea ta are un impact negativ asupra acestuia, astăzi toate acestea nu mai pot fi ignorate. Responsabilitatea față de mediul înconjurător ne aparție nouă, tuturor, oameni sau companii. Afacerile și brandurile încep să pună sustenabilitatea în centrul acțiunilor lor, iar acest lucru se întâmplă de cât mediul a început să conteze tot mai mult pentru clienții lor. Iar ceea ce contează pentru client are puterea să afecteze câștigurile sau pierderile unei afaceri.

Un număr tot mai mare de clienți își îndreaptă acum atenția spre acele afaceri responsabile, iar uneori se întâmplă chiar să se ajungă la boicot atunci când o companie sau un brand dă dovadă de iresponsabilitate fără de mediu. Generațiile tinere sunt cele care sunt și mai atente la aceste detalii. Iar firmele și brandurile care au aflat acest lucru și care își doresc printre clienții lor reprezentați ai generației Z sau millennials au început să aloce bugete uriașe pentru a se transformă în entități green, eco-friendly, folosind sacoșe biodegradabile, veselă biodegradabilă de unica folosință sau alte tipuri de ambalaje în funcție de specificul activității.

Atunci când ai o afacere și îți propui că această să devină eco-friendly, drumul până a fi recunoscut astfel de către clienții tăi poate deveni compleșitor. Fiecare proprietar de afacere știe însă că nu poate schimba lucrurile peste noapte, însă chiar și treptat, în timp, poți genera un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și îți pot crește reputația ca business. Iar o astfel de schimbare simplă poate avea legătură cu tipul de pungi și ambalaje pe care le folosești.

Pungile compostabile sunt una dintre cele mai noi inovații în ceea ce privește soluțiile prietenoase cu mediu. Acestea se descompun mult mai rapid decât alte tipuri de ambalaje într-o manieră care este mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Pungile compostabile sunt făcute din materiale naturale, reciclate și se întorc în sol într-un mod sigur atunci când sunt descompuse în condiții de mediu optime.
Ambalajele compostabile necesită mai puțin carbon pentru a fi produse, ajută la reducerea cantității de deșeuri și îmbogățesc solul cu nutrienți când se descompun.

Pungile compostabile sunt o soluție simplă care îți vor crește reputația de afacere responsabilă, chiar dacă va trebui să inveșteți poate ceva mai mult pentru a le achiziționa. Însă pe de altă parte te vei bucura și de o serie de beneficii.

Beneficii sociale

Folosirea ambalajelor compostabile te vor pune într-o lumină favorabilă în fața clienților preocupați de de impactul pe care consumul îl are asupra mediului. Există clienți care iau decizia de cumpărare în funcție de modul în care produse sunt ambalate, cu atât mai mult atunci când vorbim de clienții tineri.

Beneficii financiare

Compania ta a început să utilizeze ambalaje compostabile și acum vrei să știi mai multe despre rentabilitatea investiției. Conform statisticilor, firmele care și-au dovedit implicarea în probleme legate de mediul încojurător au simit că investiția a fost rentabilă, spre deosebire de companiile care nu s-au arătat preocupate de acest aspect.

Beneficii pentru mediul înconjurător

Ambalajele compostabile sunt o soluție pentru a proteja mediu înconjurător, iar utilizarea acestora are multe beneficii pentru mediu: contribuie la reducerea nivelului de poluare din aer, ape subterane și sol și ajută la conservarea resurselor prin reducerea cantității de materie primă necesară pentru fabricarea produselor de ambalare.

Sursa foto: cdn.pixabay.com/photo/2017/11/14/12/27/environment-2948299_960_720.jpg