Cuptoarele de patiserie, echipamente HoReCa extrem de rentabile!

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriHoreca
Ultima actualizareJoi 22 iulie 2021
Vizualizari1873

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre cele mai potrivite investitii, in cazul in care va ganditi sa intrati in domeniul ospitalitatii si sa va deschideti o unitate de alimentatie publica, este aceea intr-o patiserie, din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, cunoscand apetitul romanilor, atat la propriu, cat si la figurat, pentru covrigi, strudele, merdenele si alte produse de acest tip, aveti garantia ca acestea se vor vinde ca... foitajul cald.

In al doilea rand, suma initiala de care aveti nevoie pentru a pune pe picioare un astfel de business, dar si spatiul necesar si amenajarile care trebuie facute sunt semnificativ mai reduse decat in cazul unui restaurant de mari dimensiuni, spre exemplu.

Totodata, deschiderea unui astfel de local reprezinta o investitie care se amortizeaza mult mai repede, din motive pe care le vom enumera in continuare, ceea ce inseamna ca achizitionarea unor echipamente HoReCa performante se va dovedi extrem de rentabila, asa cum am mentionat putin mai sus.

Romanii consuma produse de patiserie in special dimineata sau seara, cand merg sau revin de la serviciu si au nevoie de o gustare deopotriva satioasa, rapida, gustoasa si, nu in ultimul rand, ieftina. Mai mult decat atat, in cazul in care decideti sa amplasati unitatea in apropierea unei statii de metrou sau a unui alt loc cu vad crescut, fluxul de clienti va fi unul deosebit de numeros.

Revenind la acele echipamente HoReCa indispensabile pentru inaugurarea unei patiserii, cele mai importante sunt, in mod evident, cuptoarele specializate. In cazul in care acestea sunt achizitionate de la un furnizor profesionist, asa cum este Fresco Expert, care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992, ele vor oferi o coacere perfecta, asigurata de un ventilator cu auto-revers, care determina distributia uniforma a caldurii in interior. In plus, reglarea automata a umiditatii din camera de coacere, functie cu care sunt dotate majoritatea cuptoarelor de patiserie, garanteaza obtinerea celor mai gustoase si pufoase produse.

Totodata, echipamentele HoReCa de patiserie beneficiaza de evacuarea rapida a umiditatii, pastrand aluatul moale la interior si permitand formarea unei cruste crocante la exterior. In plus, respectivele cuptoare asigura un climat ideal de coacere, intrucat sunt prevazute cu un tip de umidificare simplu sau prin injectie cu aburi si un tip de incalzire ventilat sau static. Nu in ultimul rand, sistemul de iluminare in puncte diferite permite urmarirea procesului de coacere pe toata durata sa.

La Fresco Expert, aceste echipamente HoReCa provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international, ceea ce le garanteaza fiabilitatea, usurinta in utilizare, durata indelungata de viata, dar si un consum de energie electrica redus, raportat la productivitatea lor.

Ele au preturi cuprinse intre putin peste 2.000 de lei si 130.000 de lei, in functie de brand (Virtus Group GmbH, Debag, Tecnoeka), capacitate, randament si dotari (numar de tavi, control, umidificare, incalzire, etc). Indiferent ce produs decideti sa achizitionati, trebuie sa stiti ca acesta va veni insotit de garantie Base Care inclusa in pret (montaj, 12 luni piese de schimb si manopera).