Cum te ajuta sarutul sa devii mai puternic?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1149

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te poate ajuta sarutul sa devii mai puternic? Uniti la nivelul buzelor: urmatoarele sase sfaturi despre sarut va vor intari relatia, atat din punct de vedere fizic, cat si mental.


1. Sarutul creste imunitatea

Sarutul a fost considerat multa vreme drept o modalitate ideala dea transmite infectiile si virusii pe cale orala. Oamenii de stiinta contrazic acum aceasta regula, deoarece schimbul de saliva actioneaza asemeni unui vaccin, expunand in mod repetat corpul la germenii si bacteriile partenerului. Astfel, sarutul chiar intareaste sistemul imunitar, facandu-i pe oameni mai rezistenti la bolile care se trasmit pe cale orala.



sarut


2. Sarutul arde calorii

In functie de diversele studii, sarutul arde intre 2 si 6 calorii pe minut. Nu arde la fel de multe calorii ca si alergarea sau trasul de fiare, dar este un preludiu perfect pentru un contac sexual fierbinte, care, se stie, arde cam 200 de calorii!


3. Sarutul intareaste muschii faciali

Sarutul implica folosirea a peste 30 de muschi faciali, intareaste maxilarele, si are efect de lifting asupra obrajilor (aviz amatoarelor!).


4. Sarutul relaxeaza

Sarutul creste nivelul de oxitocina, un hormon anti-stres produs de organism. Sarutul mai determina organismul sa elibereze endorfinele, hormopnii responsabili cu buna-dispozitie. Si nivelul de dopamina este stimulat, acesti hormoni fiind responsabili cu atasamentul sentimental si cu starea romantica pe care o simtim cand suntem indragostiti.


sarut


5. Sarutul te ajuta sa-ti gasesti partenerul ideal

O buna parte din suprafata cortexului este responsabila cu inregistrarea senzatiilor provenite de la nivelul buzelor, obrajilor, gurii si nasului. Din cei 12 nervi faciali, 5 inregistreaza senzatiile din jurul gurii. In momentul cand ne sarutam, corpul declanseaza un mecanism care evalueaza sanatatea, capacitatea reproductiva si compatibilitatea genetica cu potentialul partener. Daca uneori renuntam la cineva dupa doar cateva saruturi si nu stiam de de, acum am aflat raspnsul! Pur si simplu nu acesta nu era partenerul ideal pentru noi!


6. Sarutul este sanatos pentru igiena orala

Sarutul creste productia de saliva, fapt care ajuta la curatarea dintilor, limbii si gingiilor. Lichidul curata particulele fine de mancare dintre dinti, stimuleaza sistemul iminitar si ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor.