Cum sa te pregatesti pentru o marire de sani

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1363

Voteaza & Distribuie

Descriere

Augumentarea mamara sau marire sani reprezinta o interventie chirurgicala cu scop estetic ce a reusit sa rezolve eficient si sigur una din dorintele majoritatii femeilor: aceea de a avea sani frumos conturati, fermi , de o marime adecvata corpului si propriei imagini despre sine .Scopul interventiei se realizeaza folosind implantele mamare, rezultatul fiind vizibil imediat si cu un impact pozitiv puternic asupra pacientei si anturajului.

Anestezia

Pentru siguranta si comfortul dumneavoastra augumentarea mamara se efectueaza sub anestezie generala. In anumite situatii si dupa consultul medicului anestezist interventia se poate efectua si sub anestezie locala potentata.

Interventia chirurgicala

Augumentarea mamara se realizeaza prin introducerea implantelor sub glanda mamara sau in cazurile in care sanul este foarte slab dezvoltat, sub muschiul pectoral.Accesul se realizeaza printr-o mica incizie plasata strategic astfel incat dupa vindecare cicatricea rezultata sa devina invizibila.Cel mai frecvent implantele se introduc prin santul de sub san sau prin areola mamelonara.Cicatricile rezultate sunt mici(3-4cm)si cu timpul devin greu sesizabile.

Important

Prin folosirea implantelor mamare se obtine:

  • Marirea volumului sanilor la dimensiunile dorite
  • Revenirea sanilor la dimensiunile initiale dupa nastere sau slabire importanta
  • Un contur natural si armonios
  • Accentuarea fermitatii sanilor
  • Rezolvarea asimetriilor de volum
  • Cura diverselor grade de ptoza mamara, asociat sau nu cu alte procedee terapeutice.
  • Reconstructia sanului dupa mastectomie, asociat sau nu cu alte procedee terapeutice.


Posibile complicatii

In conditiile in care interventiile de chirurgie plastica sunt efectuate in conditii operatorii adecvate, de catre un chirurg plastician cu experienta, complicatiile sunt rare si de obicei minime. In cazul augumentarii mamare complicatiile postoperatorii sunt rarisime, hematomul si seromul putand fi intalnite. Complicatiile la distanta ca ruperea implantului si contractura capsulara fiind din ce in ce mai rare prin cresterea calitatii modelelor actuale ale implantelor.Veti urma instructiunile chirurgului estetician si veti beneficia de controale periodice pentru a preveni sau rezolva orice incident.

Revenirea la normal

Dupa interventie veti purta o bustiera special aleasa pentru dumneavoastra inainte de interventie de chirurgul plastician. Durata recomandata este de 2 saptamani. Recuperarea postoperatorie este rapida, durerile fiind in general absente sau de intensitate redusa. Pentru cateva zile sanii vor fi usor edematiati apoi vor reveni la normal. Efectul estetic este vizibil imediat iar consistenta sanilor este naturala, prezenta implantului fiind insesizabila. Mobilizarea si activitatile necesare zilnic se pot relua de a doua zi, activitatea de birou dupa 3-5zile iar efortul fizic este recomandat dupa 2 saptamani. Urmand indicatiile chirurgului plastician augumentarea mamara va va oferi aspectul la care visati si in mod dovedit va determina cresterea increderii in dumneavoastra. Impactul psihologic este imens, o dorinta poate de o viata implinindu-se practic intr-o singura zi.

Planifica-ti operatia

Augumentarea mamara sau marire sani este o interventie de chirurgie estetica si se realizeaza in conditii de programare. Daca va ajuta aveti posibilitatea de a fi insotita de cineva apropiat inainte si dupa operatie. Rezolvati-va problemele curente pentru a beneficia de o perioada relaxanta in timpul recuperarii. Inainte de operatie nu mai mancati si nu mai beti nimic incepand cu ora O. Indepartati toate produsele cosmetice in ziua operatiei Renuntati la folosirea medicamentelor pe baza de aspirina, vitaminaE si a anticonceptionalelor. Se recomanda supliment de vitamina C cu 2-3 saptamani inainte de operatie pentru sustinerea cicatrizarii. Perioada menstruala este de evitat. Se recomanda reducerea fumatului. cu 2 saptamani inainte de operatie. Expunerea la soare este interzisa pana la disparitia completa a echimozelor. Veti putea face dus din a doua sau a treia zi.