Ce trebuie să știi despre operația de implant mamar: tipuri, intervenție, recuperare

Ce trebuie să știi despre operația de implant mamar: tipuri, intervenție, recuperare

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriimplant mamar, marire sani, marirea sanilor
Ultima actualizareJoi 24 martie 2022
Vizualizari294

Voteaza & Distribuie

Descriere

Augmentarea mamară sau operația de implant mamar reprezintă o soluție pentru femeile care doresc să-și modifice aspectul sânilor în ceea ce privește forma și dimensiunea. Implanturile mamare sunt utilizate și în cadrul procedurilor de reconstrucție mamară destinate pacientelor care au trecut prin operația de mastectomie. Citește în continuare și află care sunt tipurile de implanturi mamare, ce presupune operația și cum decurge recuperarea.

Tipuri de implanturi mamare

În funcție de materialul din care este confecționat implantul se deosebesc două tipuri de implanturi mamare: implanturi saline și implanturi siliconice. Înainte de a apela la operația de mărire a sânilor la clinica Cosmedica, medicul va discuta cu tine despre tipurile de implanturi mamare și îți va explica pe larg avantajele și dezavantajele asociate fiecărui tip.

Implanturile saline

Implanturile saline sunt formate dintr-un înveliș siliconic umplut cu soluție salină sterilă (ser fiziologic). După inserarea implantului propriu-zis, acesta va fi umplut până la dimensiunea dorită cu soluție salină. Implanturile saline prezintă un risc mai mare de a se rupe în timp comparativ cu implanturile siliconice, dar soluția salină este absorbită în organism fără a pune probleme de siguranță.

Implanturile siliconice


Implanturile siliconice sunt cel mai frecvent utilizate datorită senzației naturale pe care o conferă. Spre deosebire de implanturile saline, acest tip de implanturi sunt umplute un gel siliconic. Probabilitatea de rupere în timp este mai mică, însă riscurile asociate scurgerii conținutului sunt mai mari, gelul siliconic neputând fi absorbit de organism.

Operația de implant mamar


Implanturile mamare sunt introduse în organism printr-o intervenție chirurgicală ce durează de obicei între 60 și 90 de minute și este realizată sub anestezie generală. Operația presupune trei etape principale:

  • Realizarea inciziei (cel mai frecvent în zona de sub sân);
  • Poziționarea implantului fie între țesutul sânului și țesutul muscular sau sub țesutul muscular;
  • Închiderea inciziei.

În funcție de modul în care a decurs intervenția, poți pleca acasă în aceeași zi sau poate fi necesară o noapte de spitalizare pentru a beneficia de supraveghere medicală.

Perioada de recuperare


Intervenția chirurgicală supune organismul unui stres și vei avea nevoie de odihnă și timp pentru a reveni la starea anterioară. După operația de implant mamar este important să îți acorzi 1-2 săptămâni de repaus. În prima lună este recomandat să eviți ridicarea obiectelor grele și activitățile fizice intense, iar după aproximativ 6 săptămâni, vei putea relua majoritatea activităților. Pentru a favoriza recuperarea este indicat să porți o bustieră postoperatorie care are rolul de a susține sânii. În funcție de tipul intervenției și de dimensiunea implantului, purtarea bustierei poate fi necesară timp de câteva luni.

În concluzie, implanturile mamare reprezintă o soluție pentru pacientele care doresc să-și îmbunătățească aspectul sânilor. Discută cu un chirurg plastician despre operația de implant mamar și află care este cea mai avantajoasă opțiune pentru tine.

Surse informative
Watson, Stephanie. “Breast Implants: Silicone vs. Saline, Cost, Problems, Recovery.” WebMD, 2 Oct. 2021, webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-breast-augmentation#091e9c5e800069ed-1-2.
“Breast Enlargement (Implants).” NHS, 22 July 2019, nhs.uk/conditions/cosmetic-procedures/breast-enlargement/.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
cosmedica.ro
instagram.com/clinica.cosmedica/

Sursa foto: unsplash.com/photos/Bo-I5lZ6w1Q