Cum sa intretii usa de garaj rapid si simplu

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 4 noiembrie 2015
Vizualizari1801

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cand a fost ultima oara cand ati efectuat o verificare a usii de garaj, pentru a o mentine intr-o stare buna? Vi se pare prea multa osteneala? Stiati ca cei mai multi proprietari de case considera implicit buna usa lor de garaj?
Usa de garaj este cel mai mare obiect mobil din casa dumneavoastra. Neglijenta atentiei regulate la sistemul de deschidere a usii de garaj poate fi cauza provocarii unor rani grave membrilor familiei. Aceasta inseamna ca nu are nevoie numai de montare corecta, ci si de intretinere, pentru a functiona in siguranta si fara probleme.
Intretinerea usii de garaj are legatura si cu rezistenta ei, deoarece ii prelungeste durata, deci iti asigura in continuare functionarea eficienta si efectiva si adauga valoare casei tale.
Poate nu realizati ca verificarea regulata unei usi de garaj si reparatiile curente sunt obligatorii pentru garantie. Revizia sistematica inseamna pret mic pentru pastrarea validitatii garantiei.
Efectul defectarii usii de garaj nu este numai lipsa de confort; exista si riscul mortii sau al vatamarii dumneavoastra sau al celor pe care ii iubiti, ca sa nu mai vorbim de lipsa de siguranta a masinii si accesul raufacatorilor in casa dumneavoastra.
Cercetari asupra intretinerii usii de garaj
Conform unor cercetari peste 50% dintre proprietarii de case care au garaj folosesc usa de garaj ca principal punct de intrare in casa lor. Ne referim atat la cei care intra direct cu masina in garaj cat si la cei care se folosesc de usa pietonala de garaj, aflata in compozitia multor usi de garaj moderne.
Prin urmare se pune problema sigurantei si securatii casei si familiei. O usa de garaj care nu functioneaza bine este un pericol si constituie lipsa securitatii casei si a protectiei familiei.
Din fericire, nu sunt foarte greu de intretinut usile de garaj – nu pentru cine o face in mod regulat si cunoaste cateva trucuri simple.
Iata un ghid rapid de intretinere a usilor de garaj
  • Spalarea usii de garaj
Curatati-va usa de garaj o data pe luna, stergand-o de sus in jos cu o panza moale si apa curata. Daca locuiti aproape de mare, este recomandat sa o faceti mai des, din cauza continutului de sare din aer. Nu folositi apa in jurul sistemului de deschidere automat, pentru ca este electric si ati putea avea un soc care ar duce la moarte sau vatamare corporala.
  • Lubrifierea usii de garaj
Toate produsele mobile necesita o forma de lubrifiere. Lubrifierea este activitatea cheie de mentinere a a usii de garaj. Ungerea la fiecare trei luni este optima pentru pastrarea si imbunatatirea usii de garaj.
Curatati piesele de ghidare si zonele interne cu alcool metilic. Aceste suprafete trebuie sa fie cat mai curate si umede cu putinta, astfel incat sa functioneze fara dificultati. Este important sa nu utilizati grasime sau ulei pe sinele de ghidare.
Usile sectionale nu necesita sa fie lustruite in interiorul pieselor (sinelor) de ghidare.
  • Curatati balamalele
Daca aveti balamale din otel, folositi o masina cu ulei pentru a le sterge.
Daca aveti balamale din plastic, intrebuintati un spray cu silicon, in cazul in care acestea au tendinta de a se lipi.
Curatati arcurile (daca aveti acces la ele). Folositi o carpa uleioasa pentru a le freca.
Curatati lantul sistemului de deschidere.
  • Revizia usilor de garaj
Este recomandat sa va faceti revizia usii de garaj o data la 12 luni cu un specialist in usi de garaj profesionale. Este indicat a se pune accent special pe arcuri si cabluri de ridicare. Tensiunea arcului trebuie sa fie controlata sa fie la nivelul corect. Daca vor depasi timpul de extindere, arcurile nu se vor tensiunea, ceea ce inseamna ca usa devine greu de manevrat sau poate sa nu mai functioneze deloc. Producatorii de usi de garaj sfatuiesc toti specialistii in usi de garaj sa isi revizuiasca specificatiile despre tensiunile arcurilor.
Cablurile de ridicare trebuie sa fie verificate sa nu se deterioreze, sa nu fie corodate. Aceste cabluri functioneaza sub o anumita tensiune, iar sfatul producatorului este ca specialistii instruiti in mentinerea lor sa realizeze revizia.
Expertii in usi de garaj de la Analko Aluminium Industry
Pentru mai multe informatii despre ajutor profesional in alegerea unei usi de garaj potrivite va rugam sa ne contactati la www.analkodoors.ro