Cum te asiguri că montarea gresiei este făcută corect

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, gresie
Ultima actualizareSambata 27 ianuarie 2024
Vizualizari1050

Voteaza & Distribuie

Descriere

Simplul gând de a începe un proiect de renovare poate părea copleșitor pentru mulți. Unii se gândesc la mizeria și disconfortul pe parcursul proiectului, alții se tem de lipsa de seriozitate a muncitorilor sau de costurile ridicate pentru orice tip de renovare.

Hai să îți arăt cum îți poți schimba radical aspectul casei, făcând o schimbare de impact pentru o singură cameră – baia. Nu, nu îți sugerez să schimbi perdeaua de duș sau covorașele de baie, ci să îți prezint cât de ușor este să schimbi gresia în baia ta.

Dacă visezi de ceva timp la o schimbare în casă, dar nu ai bugetul necesar să te încumeți la niciun proiect mai mare, schimbarea gresiei este răspunsul. Dacă vrei să realizezi acest proiect singur, fără să cheltuiești o avere, citește mai departe.

Înainte de începe proiectul și a face o vizită unui magazin specializat în echipamente și unelte pentru placări și finisaje, asigură-te că te documentezi corespunzător. Scopul unui proiect DIY este tocmai cel de a economisi bani, pe lângă învățarea unor îndeletniciri practice. Deci, cu siguranță nu vrei să cheltui bani, fără să știi cu exactitate de ce ai nevoie,.

Ți-am pregătit acest mic ghid pentru te ajuta să-ți transformi spațiul de relaxare și îngrijire în ceva spectaculos. Urmărește acești pași simpli și află care sunt elementele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a monta corect gresia.

Măsurători și planificare


Începe cu baza unui proiect reușit - măsurătorile precise și un plan detaliat. Folosește o ruletă de măsurat pentru a înțelege dimensiunile exacte ale spațiului. Ulterior, realizează un plan, notând fiecare detaliu. Dacă te ajută să vizualizezi mai bine proiectul, desenează planul băii și numărul de plăci de gresie necesare, pentru a-ți face o idee clară asupra materialelor necesare și modului de așezare. Această etapă previne pierderile inutile de material și îți oferă o viziune clară asupra principalilor pași.

Cu o singură excursie la magazinul de bricolaj te poți pregăti pentru micul tău proiect DIY cu toate materialele necesare. În principal, vei avea nevoie de: gresie, adeziv specific, chit de rosturi, boloboace pentru nivelare și distanțieri. Un flex sau o unealtă de tăiat cu disc diamantat este esențială pentru tăierea precisă a plăcilor care nu încap sau necesită ajustare.

Pregătirea suprafeței de montare


Secretul unui montaj impecabil stă într-o suprafață bine pregătită. Curăță orice urmă de murdărie sau praf, apoi uniformizează denivelările. Asigură-te că suprafața este complet uscată înainte de a începe, și dacă este nevoie, aplică un strat subțire de șapă autonivelantă pentru un finisaj perfect.

Cu toate uneltele la îndemână, aplică generos adezivul pe suprafață folosind o spatulă dințată. Plasează prima plăcuță într-un colț și continuă în ritmul tău. Aici intră în scenă bolobocul - asigură-te că plăcile sunt aliniate perfect.

A venit momentul să-ți arăți abilitățile de tăiere. Folosind unealta de tăiat pe care o ai la îndemână, ajustează și decupează plăcile pentru a se potrivi în colțuri și margini. Chitul de rosturi va aduce un finisaj elegant, protejând în același timp îmbinările de praf și murdărie.

După ce te-ai asigurat că fiecare placă este instalată corect și are destul adeziv care să țină, este timpul pentru următorul pas. Pentru că adezivul poate face plăcile să alunece și pentru că acestea vor necesita ulterior aplicarea rostului, folosește distanțiere de gresie pentru a crea și menține acest spațiu.

Alte sfaturi adiționale


Nu uita să respecți timpul de uscare indicat pe ambalajul adezivului și al chitului de rosturi pentru a evita orice probleme viitoare. Nu uita să ai în vedere utilizarea echipamentului de protecție adecvat, cum ar fi ochelarii de siguranță și mănușile în timpul tăierii și manipulării materialelor.

Sursa: pexels.com