Cum te ajută sistemele de ventilație de la Altecovent să scapi de mucegai

Cum te ajută sistemele de ventilație de la Altecovent să scapi de mucegai

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriSisteme de ventilatie
Ultima actualizareVineri 24 iunie 2022
Vizualizari141

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă tocmai te-ai mutat în locuință nouă sau ai decis să o renovezi pe cea veche, unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie neapărat să ții seama este cât de aerisită este locuința ta, dar fiind faptul că îți petreci majoritatea timpului în casă, pentru odihnă și relaxare.

Aerisirea clasică care se face prin deschiderea ferestrelor nu mai este în ziua de azi o idee atât de bună. Aerul poluat de afară, polenul sau insectele pot intra foarte ușor în locuință și în loc de aer curat vei respira toate noxele din atmosferă, inclusiv gazele de eșapament. În plus, dacă în locuință se gătește frecvent sau se folosește apa în exces mai e un pericol care poate apărea în mod frecvent și de care este bine să știi cum să te ferești: mucegaiul.

Cauzele apariției mucegaiului și cum se pot combate

Printre cele mai comune cauze ale apariției mucegaiului se numără căldura și umezeala excesivă. Iar dacă locuința este situată într-un loc cu mai multă umbră, atunci, chiar dacă folosești soluții antimucegai, acesta va continua să se extindă pe pereți, punând în pericol chiar sănătatea celor care locuiesc înăuntru. Un simplu ventilator instalat nu va elimina problema așa că este timpul să te gândești la soluții radicale, dacă nu ai făcut-o până acum. Specialiștii de la Altecovent au soluția salvatoare pe termen lung, pentru a elimina mucegaiul nedorit din casă, dar și pentru a preveni reapariția lui.

Aceasta ar fi instalarea unui recuperator caldura, mai precis a unor sistem de ventilație care recuperează căldura dar, în același timp, elimină aerul viciat din încăpere, aducând mereu aer proaspăt înapoi. Acestea sunt dotate cu filtre pentru eliminarea polenului, a prafului și a alergenilor și recuperează căldura din aerul eliminat cu ajutorul unor recuperatoare ceramice. Pe pagina oficială a firmei cu adresa ventilatiecurecuperarecaldura.ro, se găsesc pentru achiziție sisteme de ventilație cu recuperare de căldură centralizate, cât și sisteme de ventilație cu recuperare de căldură descentralizate.

Ce sunt sistemele de ventilație cu recuperare de căldură descentralizate

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură descentralizate sunt sisteme de ventilatie ce ar trebui sa fie instalate în fiecare cameră de locuit. Acestea se instalează foarte ușor și rapid, fără efectul de tip șantier. Indiferent de vechimea locuinței sau de felul în care este structurată, acestea îți vor găsi cu siguranță locul lor. De obicei sunt compuse din ventilatoare cu un singur motor și recuperatoare de căldură din ceramică.

Ce sunt sistemele de ventilație cu recuperare de căldură centralizate

Acestea sunt sisteme complete, care asigură o ventilație corectă în toată clădirea. Acestea sunt controlate printr-o unitate de ventilație situată într-o cameră aparte, se poate și în pod. Acestea necesită trasee tubulare pentru aerisirea fiecărei încăperi în parte. Scopul acestor sisteme de ventilație este același cu scopul celor descentralizate: acela de a asigura un mediu sănătos și fără mucegai, dar și pentru a asigura căldura în anotimpul rece. Recuperarea de căldură se face prin transferul termic de la aerul eliminat către aerul introdus în interiorul locuinței.

Ce elemente implică funcționarea sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură centralizate

Pentru buna funcționare a unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură centralizat sunt necesare mai multe elemente. Haideți să vedem care sunt acestea:

  • Câte un orificiu de intrare prezent în fiecare încăpere a clădirii
  • Câte un orificiu de ieșire care să corespundă în mod firesc fiecărui orificiu de intrare
  • O unitate centrală de ventilație, care să asigure schimbarea aerului eliminat cu cel introdus, precum și recuperarea căldurii
  • Ventilatoare de intrare care ajuta la aducerea aerului curat din exteriorul clădirii
  • Un schimbător de căldură.

În timp ce aerul adus de ventilatoare intră în locuințe, aerul eliminat iese în direcția opusă. Acestea trec prin mecanismul de schimb de căldură și fac schimb între ele. În acest fel aerul cald dinăuntru încălzește aerul rece și curat care este adus. Astfel, se pierde foarte puțină căldură.

Ce avantaje aduce un sistem de ventilație

La prețuri accesibile oricărui buzunar, specialiștii de la Altecovent îți livrează atât sistemul de ventilație ales, cât și servicii complete de montaj și mentenanță. Este bine să ții cont și de faptul că filtrele trebuie să fie înlocuite odată la șase luni, cel mult. De la producători de renume cum ar fi Aerauliqa, Wafe, Komfovent, poți achiziționa de pe site-ul oficial al firmei Altecovent ce ți se potrivește cu locuința ta, ținând cont și de buget, dar și de sfaturile specialiștilor.

Avantajele pe care le oferă un astfel de sistem se referă, în primul rând, la o ventilație corectă, dar și la împiedicarea reapariției mucegaiului. Acesta nu va mai avea nicio șansă de reapariție, nici măcar în locurile mai ascunse. O locuință bine ventilată vara, dar și iarna va minimaliza riscul apariției răcelilor sau alergiilor cauzate de diverși agenți externi.

  • O ventilație corectă îmbunătățește considerabil calitatea aerului
  • Elimină riscul de apariție a umezelii și mai ales a mucegaiului
  • Îmbunătățește mediul pentru persoanele care suferă de astm și alergii
  • Nu în ultimul rând facturile nu vor veni cu sume astronomice de plată.

Ce oferă Altecovent


Dacă te-ai decis asupra a ceea ce îți dorești din punctul de vedere al unui sistem de ventilație, poți alege din oferta Altecovent sisteme de ventilație cu recuperator de căldură, la una dintre cele mai bune calități de pe piața de profil. Altecovent își respectă clienții și le oferă o varietate mare de modele, produse de firme cu experiență din domeniu.

Altecovent asigură faptul că toate produsele comercializate respectă toate standardele de calitate, îți fac treaba pentru care au fost concepute și generează costuri reduse, după investiția inițială. Atât informațiile necesare cât și toate elementele necesare pentru instalare cum ar fi grile, valve, conector, accesorii, filtre, tubulaturi de aerisire antibacterian și tot ce mai este nevoie, este asigurat de către firma Altecovent, oricând la dispoziția clienților.

Ventilatia cu recuperare de căldură poate să fie utilizată oriunde, indiferent ca este vorba despre locuințe, clădiri de birouri, școli sau alte instituții. Aceasta oferă un aer curat și proaspăt tot timpul, indiferent de ce se întâmplă afară. În felul acesta sănătatea fiecăruia dintre noi va avea doar de câștigat. Mai multe informații sunt pe pagina oficială a firmei.

Contact: info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro