Cum se stabilește prețul unui magazin online?

Cum se stabilește prețul unui magazin online?

Detalii

CategoriiIT
Tagurimagazin online, website
Ultima actualizareMiercuri 27 octombrie 2021
Vizualizari311

Voteaza & Distribuie

Descriere

În zilele pe care le trăim acum, shoppingul online este tot mai popular. Tot mai des se deschid magazine online datorită cererii aflată în continuă creștere. Freelancerii sau câteodată angajații devin antreprenori prin intermediul magazinelor online. Cu siguranță ne-am întrebat cu toții măcar o dată: cum se stabilește pretul unui magazin online? Despre asta vom discuta în rândurile de mai jos.

Cum se stabilește prețul unui magazin online?

Răspunsul cel mai simplu și mai specific este că depinde. Depinde de mai mulți factori. În primul rând, prețul este influențat de platforma folosită deoarece unele cer mai mult efort și o investiție mai mare, pe când altele sunt mai ușor de accesat. De departe cea mai ușor de utilizat platformă în acest moment este Shopify. Aceasta este o platformă modernă, stabilă și foarte ușor de folosit de către oricine cu un minim de $30/lună.

O altă platformă populară este Magento, dar este mai scumpă. Este ideală pentru proiectele mai mari unde antreprenorii își pot recupera rapid investiția. Cei care au nevoie de o platformă de shop pentru mai puțin de 10.000 produse pot apela și la Woocommerce. Are o mulțime de teme, extensii, dar și de dezvoltatori specializați pe WordPress, iar ofertele sunt accesibile. Cele mai simple proiecte vin la prețul de sub 1000 euro.

În al doilea rând, vom discuta despre funcționalitățile magazinului online. Fiecare magazin poate avea o mulțime de funcționalități, dar cu cât adaugi mai multe, cu atât crești timpul de muncă al furnizorului și implicit prețul.

În al treilea rând, va trebui să alegi între temă customizată și un design custom. Magazinul online nu trebuie doar să fie funcțional, ci să arate și bine. Atunci când alegi un design custom web developerul va munci mai mult și va cere mai mulți bani, dar dacă alegi o temă ce va fi customizată totul se face mai repede, mai ușor, mai ieftin.

Prețul unui magazin online depinde de toți acești factori, dar nu te gândi că odată lansat, vânzările vor veni de la sine. Va trebui să depui efort în promovare, optimizare SEO, updatare listă de produse, etc.

Dacă te gândești să intri în lumea ecommerce-ului prin intermediul unui magazin online, Adi Coscai îți stă la dispoziție cu servicii de web development în București. El ajută antreprenorii aflați la început de drum să își vadă visul împlinit: un magazin online de succes. Îi poți scrie la adresa de email contact@adicoscai.com sau îi poți vizita site-ul pe adicoscai.com