De ce să optezi pentru o platformă de creare magazin online și cum alegi varianta potrivită pentru tine?

De ce să optezi pentru o platformă de creare magazin online și cum alegi varianta potrivită pentru tine?

Detalii

CategoriiIT
Tagurimagazin online
Ultima actualizareJoi 23 februarie 2023
Vizualizari93

Voteaza & Distribuie

Descriere

O afacere care își dorește să ocupe un loc important în nișa în care activează are nevoie și de o prezență puternică în mediul online. Totul începe cu un magazin online care este configurat în conformitate cu preferințele și dorințele clienților îndemnându-i să realizeze achiziții. Dacă te sperie complexitatea din spatele procesului de dezvoltare a acestuia și nu știi de unde să începi este bine să știi că poți lăsa toată această treabă pe mâinile unor profesioniști care să îți livreze un rezultat final, gata de exploatat, într-un timp foarte scurt.

Descoperă platformele de eCommerce la care poți apela în acest sens și alege-o pe cea care îți satisface întocmai nevoile și cerințele!

Câte tipuri de platforme eCommerce există?

La ora actuală, trei categorii de astfel de platforme domină piața creării de magazine online, fiecare aducând propriile avantaje și dezavantaje asupra rezultatului final:

  • Platforme de tip open source – acestea sunt soluții software care oferă acces la codul sursă ceea ce înseamnă că oricine poate aduce modificări, fiind ideale pentru acele magazine care se doresc a fi personalizate în totalitate. Permit optimizarea SEO și sunt foarte avantajoase din punct de vedere financiar, însă presupun mentenanță complexă, dificultăți în ceea ce privește hotingul, prezintă o securitate redusă sau costuri ascunse, în timp ce îți va fi foarte greu să găsești suport pentru rezolvarea anumitor probleme.
  • Platforme SaaS sau Soft as a Service – livrează licențe complete de software ceea ce înseamnă că îți oferă un magazin gata de pus în funcțiune pe care însă îl poți personaliza după bunul plac. Acestea vin cu avantajului timpului scurt de realizare, al flexibilității și multiplelor opțiuni de personalizare, facilitate în utilizare, securitate sporită, în timp ce costurile de tip abonament lunar sunt fixe și transparente. Dezavantajul apare în momentul în care îți dorești să personalizezi în totalitate magazinul pentru că vei întâmpina limite din acest punct de vedere.
  • Platforme Custom – creează magazine online de la zero prin intermediul limbajelor de programare. Îți oferă control total asupra site-ului și posibilitatea de a implementa chestiuni foarte specifice. Pentru a putea funcționa în parametri optimi vei avea nevoie de o echipă de developeri care să asigure totodată și servicii de mentenanță, lucru care ar putea fi foarte costisitor.

Familiarizează-te cu câteva dintre cele mai cunoscute platforme utilizate în prezent

Odată ce cunoști în detaliu fiecare tip de platformă, îți va fi mult mai ușor să decizi care dintre acestea se pliază întocmai pe nevoile afacerii tale. Din fiecare categorie s-au remarcat de-a lungul timpului câteva nume importante pe piață:
- Platforme de tip open source: WooCommerce; Opencart sau Adobe Commerce.
- Platforme SaaS: Blugento; Zento; Shopify; easyCart; Gomag; Bigcommerce sau Merchantpro.

În cazul platformelor custom lucrurile sunt puțin mai complicate pentru că vorbim de firme specializate care includ în portofoliul lor astfel de servicii. În aceeași notă te poți orienta către propria ta echipă de developeri, caz în care vei avea de câștigat și din punct de vedere al costurilor implicate.

Opțiunile sunt multiple și pentru a avea garanția că faci alegerea potrivită este foarte important să stabilești cu exactitate încă de la început care sunt obiectivele tale principale și cum vrei să te ajute platforma în atingerea acestora. Ține cont de nevoile magazinului tău online și vizualizează modul de exploatare pe termen lung, iar în acest mod îți va fi mult mai ușor să te decizi către ce tip de platformă să te îndrepți și, mai exact, către ce nume.

Obține propriul tău magazin online care să îți ofere o creștere semnificativă a vânzărilor cu ajutorul platformei ideale pentru tine!