Cum salvezi timp și efort în bucătărie - patiseria congelată

Detalii

CategoriiAlimentatie
Taguripatiserie
Ultima actualizareLuni 2 octombrie 2023
Vizualizari344

Voteaza & Distribuie

Descriere

Știm cu toții acele momente în care ne anunță cineva din scurt că vine în vizită. Sau zilele în care e prea cald sau, pur și simplu suntem prea obosiți sau în criză de timp. În astfel de momente, o porție de brioșe congelate sau o tartă cu legume în congelator, fac minuni.

Fie că ești un bucătar experimentat sau un începător în bucătărie, produsele de patiserie congelate pot fi un instrument extrem de util. Vorbim despre produse de calitate, preparate cu ingrediente atent selecționate și congelate cu grijă. Spre exemplu, astăzi găsești mulți furnizori cu tradiție din industria profesională de horeca, ce s-au reorientat și către micii consumatori. Un quiche cu multe feluri de brânză de exemplu, poate fi mult mai greu de preparat de la zero, versus cele 20 de minute de care ai nevoie să gătești o tartă deja asamblată.

Produsele de patiserie congelate pot fi folosite ca bază într-o varietate de feluri de mâncare, de la dulce la sărate. De la plăcinte, tarte și quiche-uri, la rulouri de cârnați și empanadas. De la plăcinte dulci, la rulouri daneze sau croissante franțuzești. Dă-le o șansă!

Iată 3 motive pentru care să folosești produsele de patiserie congelată


  • Comoditate: Poți păstra mereu la îndemână, în congelator, preparatele preferate. Spre exemplu, o porție de tartă cu lămâie sau o prăjitură profiterol. Nu vei fi astfel niciodată în pană de idei atunci când primești prieteni în vizită sau, pur și simplu, ai poftă de ceva dulce.
  • Timp: Nu e nevoie să petreci o zi întreagă cumpărând ingrediente și pregătind felul de mâncare. Ai nevoie de doar 30 de minute pentru a încălzi cuptorul și a obține o delicioasă tartă sărată. Alternativ, pentru dulciuri, poți decongela cu doar 3-4 ore înainte de service.
  • Diversitate: Ingredientele de origine sau gusturile mai speciale pot fi mai greu de obținut din supermarketurile locale. De aceea, dacă vrei un preparat italian sau francez, poți apela la patiseria congelată direct de la producător. Combină tarta cu praz și parmezan cu un pahar de vin alb rece și profiterolul cu ciocolată albă cu o cafea siciliană.
  • Versatilitate: Produsele de patiserie congelate pot fi folosite chiar de către oricine, indiferent de experiența în bucătărie. Părinții ocupați, studenții și cei cu un job super solicitant, se pot bucura de confortul produselor de patiserie congelate. În plus, acestea sunt o opțiune excelentă pentru începătorii care doresc să experimenteze cu diferite rețete.
  • Predictibilitate: Când ai un produs de patiserie congelat acasă, îți poți planifica din timp mesele din timpul săptămânii. Nu e nevoie să te stresezi când ajungi seara acasă, știi deja că te poți baza pe o masă caldă și delicioasă, în timp record.

Dacă te-am convins să dai o șansă produselor de patiserie congelată, iată un ultim sfat legat de achiziția acestora. Selectează doar produse de calitate, de la producători recunoscuți – poți testa și produsele de nișă, pentru gusturi autentice, chiar la tine acasă.