Cum sa tii sub control bolile si daunatorii in agricultura ecologica

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurideratizare
Ultima actualizareVineri 23 august 2019
Vizualizari894

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu exista satisfactie mai mare decat acel moment in care, dupa un intreg sezon de munca si asteptare, culegi in sfarsit roadele muncii tale. Agricultura poate fi un domeniu foarte frumos, mai ales atunci cand o practici la scara mica, in gradina, asa ca ai grija personal de fiecare planta sa creasca mare si sa ofere legume cat mai sanatoase si mai gustoase.

Pasionatii de gradinarit stiu insa cat de greu este sa ajungi in momentul recoltarii legumelor si fructelor din gradina. De-a lungul timpului apar tot mai multe provocari in fata carora plantele se pot arata complet neajutorate atata timp cat nu intervii pentru a le proteja. Solutiile chimice, asa cum sunt insecticidele si fungicidele nu sunt mereu o solutie recomandata. Motivatia de a obtine propriile fructe si legumeeste reprezentata de produsele din ce in ce mai nesanatoase disponibile in comert, pline de chimicale.

Iar daca vei opta pentru solutiile fitosanitare pe care le poti gasi foarte usor pe piata, este foarte probabil ca legumele tale sa nu fie cu nimic mai diferite decat cele din comert. Practic, vei obtine alimente la fel de nesanatoase. Din fericire exista insa multe solutii cu ajutorul carora poti practica agricultura ecologica si totodata sa te bucuri de cat mai multe fructe si legume crescute frumos si un gust sanatos. Impreuna cu echipa de la www.fara-daunatori.ro am pregatit un pont cu ajutorul caruia poti fi un agricultor de succes, obtinand doar roade organice, sanatoase din toate punctele de vedere, fara a apela la solutiile chimice.

Ultrasunetele – una dintre putinele metode de a-ti proteja gradina in mod ecologic

Indiferent ca este vorba despre cartite, insecte sau alte amenintari pentru plantele tale, ultrasunetele vin ca o solutie miraculoasa cu ajutorul careia poti sa iti protejezi fiecare planta din gradina.

Cum functioneaza acestea?

Ei bine, tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi un aparat cu ultrasunete de pe fara-daunatori.ro care functioneaza cu ajutorul energiei solare. Practic, acesta este dotat cu un mic panou solar care ii ofera energia necesara pentru a-ti proteja gradina 24 de ore din 24. Dupa ce ai instalat aparatul in gradina, ceea ce e foarte simplu, il poti porni iar acesta va incepe emiterea de ultrasunete. Astfel, orice daunator va fi tinut departe de gradina ta si totodata te va scuti de foarte multa munca. Exista desigur si alternativa utilizarii metodelor traditionale, 100% naturale, insa eficienta acestora nu se apropie de cea a dispozitivelor cu ultrasunete. Cu toate acestea, poti apela si la un astfel de truc, folosind simultan un aparat cu ultrasunete antidaunatori de pe fara-daunatori.ro.

Vei reusi sa tii departe atat daunatorii cat si bolile de care se pot imbolnavi unele plante din gradina. Ceea ce e mai important este faptul ca nu vei folosi substante chimice cu care sa iti contaminezi legumele si fructele si totodata nu vei afecta nici mediul inconjurator. Daunatorii nu sunt ucisi de catre ultrasunete, ci doar alungati, drept urmare utilizarea unui astfel de dispozitiv se dovedeste a fi una dintre cele mai prietenoase metode anti-daunatori pentru o cultura ecologica. Costurile pentru achizitia unui dispozitiv cu ultra-sunete anti daunatori sunt foarte mici, drept urmare putem concluziona faptul ca nu este scump deloc sa te bucuri de roade sanatoase, ecologice si neafectate de atacul daunatorilor.