Cum sa scapi de soareci in mod complet ecologic

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurideratizare
Ultima actualizareJoi 25 aprilie 2019
Vizualizari1164

Voteaza & Distribuie

Descriere

Produsele chimicale cu rol de combatere rozatoarelor, foarte toxice de altfel, reprezinta o metoda folosita foarte des de catre persoanele care doresc sa scape de rozatoare. Desi se pot dovedi a fi destul de bune si pot ajuta la starpirea rozatoarelor in mod definitiv, acestea prezinta si suficient de multe dezavantaje.

Iata de ce nu ar trebui sa folosesti produse chimice pentru a scapa de rozatoare:

  • Sunt periculoase pentru mediu;
  • Animalele de companie ar putea consuma otrava, fiind grav afectate de efectele acesteia;
  • Sunt foarte periculoase si pentru copii;
  • Rozatoarele mor in locuri greu de accesat, iar descompunerea lor poate produce un miros foarte greu;
  • Atunci cand exista foarte multe rozatoare, eficienta produselor chimice nu va fi la un nivel prea ridicat.

Iar lista ar putea continua la nesfarsit. Acestea sunt insa doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa incerci si alte metode de alungare a rozatoarelor. Exista multe moduri ecologice dar eficiente in acelasi timp prin care poti scapa de soareci, sobolani sau de alte rozatoare, fara a le afecta fizic. Rozatoarele reprezinta categoria cea mai suparatoare de daunatori. O singura pereche de rozatoare poate se poate inmulti in ritm alert, intr-un singur an existand posibilitatea ca populatia sa creasca in numar considerabil. Drept urmare, masurile impotriva rozatoarelor sunt evident obligatorii. Dar ce metode ecologice poti folosi pentru a tine rozatoarele departe de casa ta?

Foloseste ultrasunetele


Ultrasunetele au schimbat complet lupta impotriva rozatoarelor si a daunatorilor de diferite tipuri, facand-o mai simpla ca niciodata. Astazi, utilizarea unui aparat anti rozatoare reprezinta poate cel mai simplu mod prin care poti scapa de rozatoare in mod definitiv. Acestea functioneaza alimentate la o priza obisnuita sau cu ajutorul unor baterii sau acumulatori. Dupa ce sunt puse in functionare, acestea vor incepe emiterea de ultrasunete cu ajutorul unuia sau a mai multor difuzoare.

Ultrasunetele sunt emise in mod repetat, la anumite intervale de timp si la diferite frecvente. Drept urmare, rozatoarele nu se pot obisnui cu sunetele emise, ba chiar vor fi alungate dupa o perioada destul de scurta de timp. Trebuie doar sa ai rabdare si sa lasi aparatul sa functioneze in mod continuu. Daunatorii vor fi indepartati in mod permanent iar revenirea lor va fi prevenita. Eficienta este maxima, iar oamenii si animalele de companie nu au de suferit in urma emiterii ultrasunetelor. Consumul de energie electrica este, de asemenea, minim. Drept urmare, nu exista costuri suplimentare in afara de cel de achizitie.

Incearca uleiul esential de menta

Un alt mod complet ecologic si totodata eficient de a scapa de rozatoare este utilizarea uleiului esential de menta. Desi oamenii iubesc mirosul de menta, rozatoarele nu se arata la fel de incantate de mirosul puternic al uleiului esential de menta. Drept urmare, ne putem folosi de acest truc pentru a le alunga in mod complet ecologic. Tot ce trebuie sa faci este sa pui cateva picaturi de ulei esential de menta pe mai multe discuri pentru machiaj, iar mai apoi acestea le vei amplasa in diferite locuri din locuinta. Daca le vei pune in locurile frecventate de soareci, atunci vor fi alungati simplu si rapid. De asemenea, in casa va fi un miros placut de menta si o atmosfera relaxanta. Se recomanda inlocuirea discurilor saptamanal, astfel incat eficienta sa fie maxima.

Foloseste capcanele clasice impotriva rozatoarelor

Desi au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a captura rozatoarele, capcanele clasice se dovedesc a fi in continuare suficient de eficiente astfel incat sa nu se renunte la ele. Multe persoane inca apeleaza la aceste capcane clasice, deoarece este un mod natural de a prinde rozatoarele, fara a utiliza substante chimice periculoase. Astfel, daca iti propui sa scapi si tu de rozatoare in mod ecologic, aceste metode te pot ajuta sa obtii ceea ce ti-ai propus.