Cum să-ți decorezi casa cu aranjamente florale DIY

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriaranjamente florale, decoratiuni interioare
Ultima actualizareVineri 29 octombrie 2021
Vizualizari68

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu ajutorul unui aranjament floral poți adăuga oricând în locuința ta o pată de culoare vibrantă, fresh, care să confere coeziune și unitate spațiului. Mai mult, dacă ești pasionată de bricolaj și iubești, în general, creațiile de tip DIY (Do It Yourself), cu siguranță, vei regăsi în orice moment plăcerea de a realiza singură aranjamente cu flori proaspete sau uscate, care să creeze în locuință un ambient cât mai plăcut.

Tendințele în designul interior al acestui an au pus accent pe aranjamente cu flori proaspete, în culori vii, susținute și completate delicat de anumite nuanțe pale. Iată de ce, acum este un prilej numai bun să-ți pui în practică imaginația și creativitatea, și să realizezi cele mai frumoase aranjamente florale de tip DIY în casa ta. Îți propunem mai jos câteva idei care te vor ajuta în acest sens.

Creează un ambient primitor cu un aranjament decorativ

Cu ajutorul florilor proaspete sau chiar uscate poți crea un aranjament dichisit, fresh, ușor de realizat, care va da personalitate spațiului în care îl amplasezi. Folosește un suport special și cât mai elegant, de exemplu un vas de sticlă sau unul ceramic și cu aspect vintage, sau chiar un coș din rafie, metal, lemn sau fibră de cocos.

Împodobește fie cu flori proaspete alese oricând în funcție de anotimp, fie cu plante și crengi uscate, care să persiste timp mai îndelungat. Pentru aranjamentele cu plante decorative uscate, alege crengi și ramuri ale unor arbuști cu fructe mici și colorate, cum sunt, de exemplu, măceșul sau physalis (lampion chinezesc). Pentru buchetele cu flori proaspete, optează pentru fire de streliția, cale, trandafiri, orhidee sau bujori delicați, completate, în nota cromatică potrivită, de ferigi/frunze de palmier sau de coroanele bogate ale unor boule-de-neige ori hortensii colorate. Completează cu accesorii pentru aranjamente florale, care te vor ajuta ca aceste buchete să se păstreze cât mai bine în timp!

Decorează holul cu o vază înaltă cu flori impunătoare

Pentru a da personalitate acestui spațiu deseori ignorat, alege o vază înaltă din ceramică sau sticlă, amplasată direct pe podea. Poți crea un aranjament inedit cu crengi sau frunze înalte, de exemplu cale, lavandă, frunze de erianthus sau chiar stuf decorativ. Cu siguranță, îți vei surprinde musafirii în mod plăcut cu un aranjament DIY de acest fel, chiar de la intrarea în casă!

Ghivece decorative pentru o seară specială cu invitați

Dacă dorești să-ți impresionezi musafirii cu o masă rafinată, nu te limita doar la pregătirea celor mai interesante feluri de mâncare. Este important să realizezi și un ambient cât mai elegant. Te vor ajuta foarte mult mici aranjamente florale, pe care să le amplasezi pe masă, în dreptul fiecărui invitat. Folosește mici suporturi decorative din ceramică sau sticlă, învelite în hârtie colorată, în care să amplasezi flori micuțe, colorate și plăntuțe verzi de efect, de exemplu, laur sau licheni decorativi. Nu trebuie să-ți faci griji dacă aceste mici aranjamente nu sunt toate la fel; dimpotrivă, ele pot fi personalizate pentru fiecare invitat în parte. Important este să păstrezi un aspect unitar al întregului ansamblu realizat cu această ocazie.

Glastre pe pervazele de la ferestre


Cu siluete mici, delicate dar și bine structurate, aranjamentele florale amplasate la ferestre conferă rafinament și eleganță oricărui interior. Cu astfel de ghivece ornamentale discrete poți decora nu doar pervazele geamurilor din interiorul locuinței tale, ci și etajerele din baie, living sau biroul tău de lucru de acasă! Dacă alegi pentru aceste aranjamente plante perene, va trebui să le întreții doar ocazional, pentru că ele garantează o oază de viață și de culoare în orice moment. Mai mult, le poți modifica oricând în configurații noi, odată ce plantele au crescut și suporturile trebuie înlocuite.

Nu trebuie să îți faci griji însă, pentru că acesta reprezintă oricând un prilej bun de a realiza noi proiecte de tip tip DIY la tine acasă, cu ajutorul celor mai frumoase flori și plante decorative!

Surse foto: pixabay.com