Cum să faci curat în casă în mai puţin de o oră

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricuratenie, curatenie la domiciliu, Servicii curatenie
Ultima actualizareLuni 25 mai 2020
Vizualizari602

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu cât petreci mai mult timp în casă, cu atât te simţi mai împovărat de greutatea menţinerii curăţeniei. Dacă în locuinţă mai vorbim şi de un birou de lucru pentru serviciu sau pentru temele copiilor, dezordinea creşte exponenţial. Ca să poţi curăţa casa într-un timp rezonabil, îţi trebuie în primul rând un sistem de lucru. În cele ce urmează îţi prezentăm câteva sfaturi despre cum poţi obţine o casă curată în mai puţin de 60 de minute.

Gesturi mici de întreţinere


Curăţenia rapidă, cu durată mai mică de o oră, este doar o activitate de întreţinere pe care o faci o dată la câteva zile sau atunci când primeşti o vizită neaşteptată. Baza unei locuinţe curate este curăţenia solidă pe care o faci săptămânal sau la un alt interval mai mare. Ca să o menţii, trebuie să faci câteva gesturi frecvente de întreţinere. În primul rând, este foarte important să ai sisteme de depozitare adaptate fiecărei camere în parte. Cu cât este mai organizată casa şi fiecare obiect are locul lui bine stabilit, cu atât se va forma mai puţin praf.

Organizează materialele de curăţare

Pentru a începe curăţenia propriu-zisă, în primul rând ai nevoie de produsele potrivite. În funcţie de tipul suprafeţelor prezente în casa ta vei şti să aprovizionezi întotdeauna stocul cu produse potrivite pentru gresie, faianţă, parchet, ţesături, geamuri, bucătărie şi baie. Aspiratorul trebuie să fie întotdeauna pregătit, asigură-te că îl cureţi sau îi înlocuieşti sacul periodic. Pentru a câştiga timp ai nevoie şi de câteva instrumente ajutătoare. Un simplu şorţ cu mai multe buzunare te scuteşte de mai multe drumuri până la dulapul cu produse de curăţat.

Obiectele mai mari pot fi purtate prin casă într-o găleată. Există organizatoare foarte utile pentru produsele casnice de bucătărie, pentru amenajarea băii şi a dormitoarelor şi pentru camera de zi. Pentru birou găseşti pe Grandoffice.ro accesorii şi sisteme de organizare care te ajută să menţii ordine în lucruri şi curăţenie în cameră.

Stabileşte o rutină

De sus în jos şi de la stânga la dreapta este cel mai simplu principiu care te ajută să nu laşi niciun colţ necurăţat. Dacă locuinţa ta se desfăşoară pe mai multe niveluri, porneşte de sus. Dacă este un singur etaj sau un apartament, începi cu corpurile de iluminat şi rafturile de sus şi închei cu pardoseala. Peretele opus uşii de acces în cameră este punctul cel mai bun de pornire cu curăţenia pe orizontală, astfel încât atunci când ieşi să rămână în urma ta camera curată.

Cronometrează fiecare cameră

Împarte timpul pe care îl ai la dispoziţie pentru întreaga casă cu intervaluri clare pentru fiecare cameră. Timpul alocat fiecărui spaţiu depinde de dispunerea obiectelor în cameră. Dacă în dormitor ai doar de aranjat patul, aspirat, şters praful şi spălat podeaua, timpul va fi calculat la jumătate faţă de bucătărie, unde ai de curăţat vase, chiuvetă, electrocasnice şi pereţi cu grăsime. La fel de multă atenţie trebuie să acorzi şi băilor, unde principalul inamic este umiditatea şi igienizarea este esenţială pentru sănătatea ta şi a familiei tale. În camera de zi vei respecta acelaşi principiu al curăţării de sus în jos, astfel încât praful pe care îl cureţi de pe lustră sau poliţele de sus să nu cadă pe o suprafaţă curată.

Timpul este principala provocare, indiferent ce acţiune întreprinzi. Ca să câştigi timp de lucru, este foarte important să lucrezi rapid şi eficient. Te ajută foarte mult să stabileşti o rutină simplă de întreţinere a curăţeniei, pe lângă zilele pe care le dedici exclusiv acestei activităţi. Aşa nu vei fi niciodată surprins de o vizită neanunţată.

Sursa foto: pixabay.com/photos/girl-glasses-mop-cleaning-clean-1531575/