Cum să ai un zâmbet de vedetă: 5 proceduri stomatologice care te pot ajuta

Cum să ai un zâmbet de vedetă: 5 proceduri stomatologice care te pot ajuta

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurifațete dentare, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareMiercuri 17 noiembrie 2021
Vizualizari92

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zâmbetul este cartea de vizită a unei persoane, așa că o dantură perfectă poate face minuni când vine vorba de încrederea în sine. Însă, dinții noștri nu arată întotdeauna așa cum ne dorim. Dacă și tu ai de-a face cu probleme de ordin estetic când vine vorba de dantura ta, fă o vizită la medicul stomatolog. După ce îți va examina cavitatea bucală, acesta va veni cu o recomandare pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul. Iată ce proceduri stomatologice pot face minuni în această privință.

1. Albirea dentară

O metodă simplă și rapidă de a reda culoarea strălucitoare a dinților este albirea dentară profesională. Această procedură se realizează în decursul unei singure vizite la stomatolog, are loc fără durere și oferă rezultate de invidiat, de lungă durată.

2. Fațetele dentare

Fațetele dentare asigură un zâmbet impecabil și natural, care se potrivește perfect fizionomiei fiecărui pacient. Procedura de fațetare dentară se recomandă în cazul colorațiilor dentare mai dificil de îndepărtat sau al unor dinți foarte mici, cu spații mari între ei sau cu mici fracturi și ciobiri. Aceasta este minim invazivă, nedureroasă, iar noul zâmbet va rămâne perfect o perioadă foarte lungă de timp.

3. Coroanele dentare

În cazul dinților deteriorați, cu fracturi severe sau cu carii dificil de tratat, se poate realiza reconstrucția lor cu ajutorul coroanelor dentare. Acestea acoperă întreaga suprafață a dintelui și asigură un aspect cât mai natural, care se potrivește cu restul dinților. Astfel, nu se redă numai frumusețea dintelui afectat, ci și funcționalitatea sa.

4. Aparatul dentar

Problemele de poziționare a dinților nu afectează numai felul în care arată un zâmbet, ci pot provoca și alte probleme de sănătate. De exemplu, malocluzia (mușcătura greșită) cauzează o masticație incorectă care poate duce la apariția unor afecțiuni digestive.

Pentru a corecta poziția dinților și a ajuta acești pacienți să-și recapete încrederea în sine, medicii stomatologi recomandă aparatele dentare. Acestea aplică presiune pe dinți și, astfel, remodelează întreaga dantură și o readuc în poziția corectă.

Există aparate dentare fixe, realizate din diverse materiale mai mult sau mai puțin vizibile pe suprafața dinților. Însă, dacă ideea unui astfel de dispozitiv ortodontic foarte vizibil nu sună prea grozav, există și opțiunea aparatului mobil, care este invizibil. Acesta reprezintă soluția perfectă pentru cei care își doresc o soluție mai discretă pentru îndreptarea danturii.

5. Implantul dentar

Lipsa dinților reprezintă o problemă majoră care afectează grav funcționalitatea danturii, nu doar felul în care arată zâmbetul. În astfel de situații, se recomandă implantul dentar, compus dintr-o rădăcină de titan, un bont protetic și o coroană dentară, care va imita aspectul unui dinte natural.

În cazul în care lipsesc mai mulți dinți, există și soluții pentru a reconstrui o întreagă arcadă. Acestea presupun inserarea mai multor implanturi care vor susține o proteză și, astfel, se vor înlocui toți dinții de pe arcada afectată. Această soluție este de preferat în favoarea protezei mobile, deoarece noii dinți vor fi ficși pe maxilar.

Nu trebuie să te îngrijorezi dacă nu ai tocmai zâmbetul visat. Medicii stomatologi îți pot sări în ajutor și îți pot recomanda numeroase proceduri estetice sau de reconstrucție, care vor reda strălucirea și frumusețea danturii. După realizarea acestor lucrări dentare, respectă o igienă riguroasă și vino la control de două ori pe an!

Sursa foto: shutterstock.com