Avantajele fațetelor dentare. 10 motive să alegi această procedură

Avantajele fațetelor dentare. 10 motive să alegi această procedură

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurifațete dentare, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareJoi 10 martie 2022
Vizualizari249

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cine nu își dorește să aibă un zâmbet de revistă? Fațetele dentare sunt o metodă prin care poți obține un zâmbet perfect, alb și durabil. Acestea reprezintă un strat de material din ceramică sau compozit, care acoperă partea vizibilă a dintelui, având aspectul dintelui natural. Acestea se fixează cu un adeziv special, după ce medicul dentist ia amprenta dentară (mulajul dinților), pentru a obține un rezultat cât mai natural, potrivit fizionomiei. Fațetele dentare se potrivesc persoanelor cu defecte estetice minore ale dinților. Acestea au numeroase avantaje pentru dantură. Iată care sunt motivele pentru care să optezi pentru fațete dentare.

1. Rezolvă numeroase probleme de estetică dentară
Multe probleme de estetică dentară pot fi rezolvate cu ajutorul fațetelor dentare. Printre acestea se numără:

  • Crăpături la nivelul dinților
  • Dinți ciobiți sau sparți
  • Dinți pătați
  • Dinți galbeni
  • Dinți ușor strâmbi
  • Dinți cu o formă inestetică sau deformați (prea ascuțiți, prea mici)
  • Goluri între dinți
  • Dinti scurti, tociti

Toate aceste imperfecțiuni pot fi rezolvate cu fațetele dentare. Rezultatul arată și se simte natural.

2. Se aplică rapid, fără chirurgie
Nu numai că rezultatele sunt remarcabile, însă un alt avantaj este faptul că procedura presupune un proces rapid, non-chirurgical. Nu sunt necesare multe ședințe pentru montarea fațetelor dentare. Uneori, 2 ședințe sunt de ajuns. , dentistul va pili inițial dinții si va lua un mulaj al danturii. Apoi, tehnicianul dentar va crea fațetele potrivite pentru dantura ta. Vei purta fațete provizorii până sunt gata cele definitive. În timpul procedurii de fixare a fațetelor va lipi fațetele cu un adeziv special.

3. Necesită îndepărtarea unui strat subțire de smalț
Spre deosebire de alte proceduri de estetică dentară, cum ar fi coroanele dentare sau punțile dentare, fațetele dentare nu necesită îndepărtarea unui strat gros de smalț dentar. Astfel, acestea sunt mai blande cu dinții. Dacă nu se îndepărtează stratul de smalț, fațetele vor face dinții să pară voluminoși.

4. Sunt durabile
Fațetele dentare nu trebuie schimbate des. Fațetele dentare de calitate pot dura până la 15 ani, atunci când sunt bine întreținute. Prin urmare, merită cu siguranță investiția.

5. Nu necesită o îngrijire deosebită
Fațetele dentare sunt ușor îngrijit. Practic, acestea necesită o igienă orală obișnuită (spălat pe dinți de 2 ori pe zi, folosirea aței dentare, apei de gură). Ca și în cazul persoanelor fără fațete dentare, sunt necesare vizite de rutină la 6 luni la medicul dentist pentru igienizare profesională.

6. Nu se pătează
După o albire profesională, dinții naturali pot în continuare să se îngălbenească sau să se păteze. Pentru că fațetele dentare acoperă smalțul și sunt confecționate din diferite materiale dentare, acestea nu se pătează.

7. Întăresc structura dintelui
Dinții crăpați sau ciobiți sunt fragili și predispuși să se spargă sau să se rupă. Fațetele dentare întăresc structura dentară. Astfel, pe lângă acoperirea crăpăturilor, fațetele dentare le repară, prevenind pierderea dinților.

8. Previn eroziunea smalțului dentar
Eroziunea smalțului dentar are loc sub acțiunea alimentelor, băuturilor și altor substanțe corozive. Acest lucru duce la apariția cariilor. Smalțul dentar acoperit de fațetele dentare va fi protejat de eroziune. Totuși, igiena dentară este în continuare esențială.

9. Maschează problemele minore de aliniere ale dinților
Dacă nu vrei să porți aparat dentar, problemele minore de aliniere ale dinților pot fi mascate cu ajutorul fațetelor dentare. Bineînțeles, pentru îndreptarea danturii este în continuare nevoie de aparat dentar. De asemenea, problemele majore de aliniere a dinților necesită obligatoriu aparat dentar și abia apoi pot fi aplicate fațete dentare.

10. Cresc încrederea de sine
Unul dintre cele mai mari avantaje ale fațetelor dentare este faptul că acestea cresc încrederea de sine. Poți zâmbi larg fără rețineri după aplicarea fațetelor dentare.

Prin urmare, datorită numeroaselor avantaje ale fațetelor dentare, merită să optezi pentru această procedură. Programează-te la dentist pentru a afla dacă ești un candidat potrivit pentru fațetele dentare.

Sursa foto: shutterstock.com