Cum îi ajută laserul dentar pe copii să scape de frica de stomatolog

Cum îi ajută laserul dentar pe copii să scape de frica de stomatolog

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriclinica stomatologica, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareVineri 19 noiembrie 2021
Vizualizari90

Voteaza & Distribuie

Descriere

La prima vizită în clinica stomatologică, majoritatea copiilor spun: „Mi-e frică de dentist”

Majoritatea pacienților, depășind o oarecare neîncredere inițială, se lasă tratați fără probleme, alții, în schimb, cum ar fi copiii, manifestă o adevărată teroare, îngreunând ședințele stomatologice. Copiii sunt cei cărora le este frică de zgomotul frezei dentare sau de înțepătura stomatologului (anestezia). În general, medicul dentist este asociat cuvantului ” durere” de către copii, teama de a merge la dentist propagându-se din generație în generație din cauza aparaturii nu tocmai prietenoase. Din fericire, odată cu evoluția tehnologică și aparatura medicală, inclusiv cea stomatologică s-a schimbat. Cea mai nouă și revoluționară tehnologie din lumea medicinei dentare este laserul.

Laserul dentar, un nou aliat pentru a pune capăt fricii copiilor de dentist

Tratamentele efectuate cu ajutorul laserului dentar schimbă complet viziunea pacienților tineri asupra fricii de dentist. Este singura modalitate prin care cariile sunt tratate fără anestezie, fără durere și fără contact.

Laserul dentar – o alternativă unică prin care copiii pot elimina teama de a merge la stomatolog

Mersul la dentist este un bun obicei necesar, alături de alte controale, pentru a monitoriza starea de sănătate a copilului. Cu toate acestea, pentru copii, mersul la dentist poate fi văzut ca un moment de disconfort, stres sau, în unele cazuri, frică. Pentru a evita toate acestea, medicii stomatologi ai clinicilor Life Dental Spa utilizează laserul dentar, instrumentul-minune care îi ajută pe copii să se simtă în largul lor, înlăturând astfel orice fel de nesiguranță.

Beneficiile laserului dentar utilizat în clinicile stomatologice Life Dental Spa

Avantajele utilizarii laserului dentar sunt multiple:

  • Nu mai există zgomotul produs de freză, ducând la un confort psihologic sporit pentru copil, laserul având sunete cu o frecvență joasă, redusă, mult mai ușor de tolerat de pacienții tineri.
  • Fără anestezie și fără sensibilitate dentară. Fiind o procedură non-contact, dintele nu mai resimte vibrațiile produse de freză. Fascicolul laser, la o anumită intensitate, acționează direct asupra terminațiilor nervoase din tubulii dentinari, asigurând anestezie automată prin doua mecanisme: închiderea tubului dentinar și anestezierea terminației nervoase, astfel sensibilitatea dentară este aproape nulă. Până și o carie profundă va putea fi tratată fără anestezie, medicul putând modifica parametrii laserului în funcție de nevoile fiecărui pacient.
  • Durabilitate și rezistență mai mare în timp a obturației dentare. În timpul tratamentului cariei nu se mai utilizează substanțe acide pentru condiționarea ( deshidratarea) smalțului, astfel încât să se poată produce aderența compozitului de structură dentară. Laserul dentar produce mici microretenții aderente în smalț, lăsând o suprafață deja preparată pentru aplicarea materialului de obturație.
  • Straturile dentare afectate de carie sunt mult mai sensibile la acțiunea fasciculului luminii laser decât cele sănătoase. În acest mod, riscul de a îndepărta țesutul sănătos este foarte scăzut, tratamentul fiind unul minim invaziv. De asemenea, având și un efect bactericid, în momentul curățării țesutului afectat, zona va fi sterilizată, scăzând riscul apariției cariei secundare.
  • Cu ajutorul laserului dentar, nu mai există riscul de rănire a limbii, obrajilor. Mai ales în cazul copiilor, laserul dentar are avantajul de a nu răni obrajii sau limba, mai ales că, de obicei, pacienții tineri fac mișcări bruște în timpul tratamentelor dentare.

Un copil cu o dantură sănătoasă este un copil fericit!

Un dentist pedodont bun știe că laserul dentar le elimină copiilor teama de a merge la o clinică stomatologică. Medicii dentiști ai clinicilor Life Dental Spa sunt aliații copiilor, căci acordă atenție sporită senzațiilor și reacțiilor celor mici.

La Life Dental Spa, frica de dentist a copiilor este complet depășită

În cadrul clinicilor stomatologice laser Life Dental Spa se efectuează diverse tratamente dentare cu ajutorul laserului, cel mai solicitat fiind tratamentul cariilor copiilor cu laserul dentar. Tratarea cariilor cu laserul dentar aduce cu siguranță avantaje pentru micuți, atât din punct de vedere clinic, cât și pentru confortul lor în timpul și după vizita la clinicile stomatologice Life Dental Spa.

Programează-ți copilul la unul dintre medicii stomatologi pedodonți ai clinicilor Life Dental Spa, căci doasr așa îi vei asigura o igienă orală optimă ca adult.