Cum deszapezesti fara a afecta pavajul

Cum deszapezesti fara a afecta pavajul

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripavaj
Ultima actualizareMiercuri 30 iunie 2021
Vizualizari221

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pavajul poate schimba in totalitate aspectul curtii si a gradinii tale. Asadar, pentru a mentine aceasta estetica placuta, este important sa stii cum sa il intretii, pentru a evita riscul de aparitie a semnelor de uzura. Chiar daca poate parea un task destul de dificil, intretinerea corecta a unui pavaj nu este deloc costisitoare, insa aceasta trebuie facuta in mod corect la un anumit interval de timp.

Principala greseala pe care o fac majoritatea proprietarilor este deszapezirea pavajului. Efectuata in mod incorect aceasta poate avea un impact negativ asupra calitatii si aspectului per total al modelului de pavaje curti din gradina ta. Asadar, in timpul sezonului rece este important sa te informezi cu privire la diferite metode prin care poti deszapezi curtea si pavajul tau fara a produce daune. Pentru a-ti veni in ajutor, in acest articol iti vom prezenta diferite metode si produse pentru deszapezire, astfel incat durata de utilizare a pavajului tau sa fie mult mai lunga.
1. Renunta la metodele clasice
Pe timpul iernii, majoritatea persoanelor prefera sa foloseasca sarea pentru a topi zapada si gheata care s-au acumulat pe pavaj. In ciuda faptului ca aceasta metoda este folosita de zeci de ani, nu este cea mai potrivita. Acest lucru este cauzat de cantitatea imensa de sodiu din sare care va lasa reziduuri albe dupa topire, afectand in mod negativ aspectul per total al pavajului tau. De altfel, cantitatile mari de sodiu vor avea un efect negativ asupra solului, afectand plantele care se afla in apropierea solului. Dupa topire, apa si sodiul vor fi absorbite de sol, ducand la demineralizarea acestuia.

Pentru a evita aparitia acestor probleme, este recomandat sa utilizezi produse special concepute pentru deszapezire. Printre cele mai comune se numara clorura de potasiu, magneziu sau calciu, care sunt tipuri de saruri, dar mult mai eficiente comparativ cu sarea de bucatarie. Folosindu-le in mod corect, acestea vor putea topi zapada si gheata in cel mai scurt timp, chiar daca temperaturile de afara sunt scazute. Daca insa ai nevoie sa inlocuiesti pavajul din curte, apeleaza mai degraba la o firma constructii priceputa de indata ce primavera soseste.
2. Instrumentele potrivite
Majoritatea persoanelor folosesc instrumentele de gradinarit pentru a deszapezi, in special lopetile din metal. Acestea sunt produse confectionate din materiale dure si ascutite, care pot deteriora suprafata pavajului tau, in momentul in care nu sunt utilizate in mod corect. Asadar, este recomandat ca instrumentele pentru deszapezit sa fie confectionate din plastic si sa prezinte suprafete moi. In acest mod se poate evita cu succes deteriorarea suprafetei pavajului tau.

O alta metoda des utilizata este folosirea maturilor pentru curte. Acestea sunt confectionate din materiale moi si flexibile, care vor putea inaltura rapid toata zapada de pe pavajul tau. Asadar, in momentul in care un strat superficial de zapada exista pe suprafetele din curtea ta, poti sa utilizezi matura pentru a le curata.
3. Depozitarea
In urma deszapezirii vei observa ca in spatele tau s-a creat un morman de zapada. Asigura-te ca toate resturile de zapada si gheata sunt depozitate intr-un loc sigur din curtea ta, departe de pavaj. Este important de stiut ca nu este recomandat sa creezi mormane de zapada pe pavajul tau deoarece acestea vor pune presiune pe caramizi. Daca nu iei in considerare acest sfat, vei observa la finalul iernii aparitia primelor semne de uzura.
4. Repeta procesul
Cantitatile mari de zapada sunt greu de inlaturat de pe suprafata pavajului tau. Asadar, este important sa o indepartezi in momentul in care exista un strat superfcial de zapada in curtea ta. Pentru a o indeparta eficient, repeta primii pasi deja mentionati in acest articol. In cazul straturilor superficiale poti folosi doar maturile pentru curte si substantele comerciale pentru topirea zapezii si a ghetii. La finla, asigura-te ca intreaga suprafata a pavajului tau este complet curatata.