5 motive să alegi pavele din beton pentru pavarea curții

5 motive să alegi pavele din beton pentru pavarea curții

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripavaj
Ultima actualizareMiercuri 9 decembrie 2020
Vizualizari1205

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea celui mai potrivit material pentru pavarea aleilor și teraselor din curte poate fi o adevărată provocare pentru cineva care nu are cunoștințe tehnice. Specialiștii, dar și clienții care au utilizat în decursul timpului mai multe materiale recomandă pavelele din beton vibropresat, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă.

Există încă o dezbatere aprinsă în acest domeniu, privind alegerea celui mai bun material pentru pavaj, iar cei mai mulți clienți compară pavele vibropresate vs beton amprentat, ca să afle care ar fi cea mai potrivită soluție. Iată de ce te sfătuim să optezi pentru pavele din beton vibropresat.

1. Sunt mai rezistente

Pavelele din beton vibropresat sunt realizate printr-o tehnologie modernă, care comprimă betonul și elimină surplusul de apă din material. Astfel, rezultă pavele care sunt de trei ori mai rezistente ca betonul turnat, bine adaptate la ciclurile de îngheț și dezgheț. Totodată, rezistă bine inclusiv la sarcini grele, astfel încât pot fi folosite fără probleme și pentru amenajarea locului de parcare din curte sau a zonelor de acces auto.

2. Sunt ușor de întreținut

Un alt avantaj important constă în modul foarte simplu de întreținere și curățare. Pavelele trebuie doar să fie măturate și eventuale spălate cu o soluție specială, dacă s-au format pete. Iarna, puțin nisip presărat peste suprafața pavajului este suficient pentru a preveni formarea poleiului.

3. Se înlocuiesc foarte ușor

Dacă ai nevoie să schimbi anumite pavele care s-au spart sau vrei pur și simplu să modifici aspectul unei alei pavate, procedura este cât se poate de ușoară. Trebuie doar să scoți pavelele dorite și să montezi altele în loc. Pentru că dalele nu sunt fixate în beton, ci sunt puse peste un strat de nisip compactat, înlocuirea lor este cât se poate de facilă.

4. Permit o amenajare completă a grădinii

Pavelele din beton vibropresat pot fi folosite și pentru realizarea altor elemente decorative, nu doar pentru pavaj. Spre exemplu, poți face din ele un focar, o jardinieră, poți amenaja foișorul sau zona de grătar. Dacă este nevoie, poți folosi acest material inclusiv pentru realizarea de trepte, bănci și ziduri decorative. Practic, nu mai este nevoie să folosești alte materiale, totul poate fi realizat din beton vibropresat, astfel încât să obții un design unitar, impecabil, la un preț accesibil.

5. Au un aspect estetic deosebit

Pavelele din beton arată foarte bine și sunt disponibile într-o gamă foarte variată de forme, culori și texturi. De aceea, sunt foarte ușor de inclus în orice stil de amenajare exterioară - de la un design rustic până la unul foarte elegant sau contemporan, extravagant. Poți experimenta modele noi, unice, combinând diferite forme, texturi sau culori de pavele, astfel încât vei obține în grădina ta un design personalizat, după preferințe.

În concluzie, pavelele din beton vibropresat sunt cea mai bună alegere pentru amenajarea grădinii tale, datorită numeroaselor avantaje pe care ți le oferă.

Sursa foto: elis.ro/pavele-si-dale-standard-3/dreptunghi-d1-37#gallery-3